НАЧАЛО Крипто Крими

SEC погва брат и сестра с обвинения за предполагаема крипто измама за $124 милиона

11.03.2022 10:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC погва брат и сестра с обвинения за предполагаема крипто измама за $124 милиона

Пътуващи из света брат и сестра, който живеят луксозен крипто начин на живот, сега са изправени пред разплата в ръцете на системата на наказателното правосъдие на Съединените щати.

В ново съобщение за пресата Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) обяви, че Джон и Атина (Тина) Барксдейл са обвинени в кражба на над 124 милиона долара от инвеститори в схема, включваща криптовалутата Ormeus Coin (ORME).

SEC твърди, че двойката също е измамила хора чрез Ormeus Global, многостепенен маркетинг (MLM) бизнес, който предлага абонаментни пакети и крипто инвестиционни услуги.

В прессъобщението се казва,

За да запазят измислицата, че Ormeus Coin успешно копаеше криптовалута, Barksdales организираха публичен уебсайт, който показва портфейл на несвързана трета страна, показващ повече от 190 милиона долара активи към ноември 2021 г., въпреки че портфейлите Ormeus струваха по-малко от 500 000 долара.

Джон Барксдейл също е обвинен в отделна жалба от прокуратурата на САЩ в щата Ню Йорк.

Не Пропускай: Биткойн на правилната траектория до $500,000 – според основателя на Skybridge Capital

Според адвокат Деймиън Уилямс,

Както се твърди, Джон Барксдейл е извършил схема за продажба на криптовалутата Ormeus Coin на инвеститори по целия свят чрез мрежа от лъжи, която е разпространявал чрез лични пътни шоута, социални медии и дори джъмботрон на Таймс Скуеър.

Барксдейл излъга, че Ormeus Coin е осигурен от операция за копаене на криптовалута на стойност 250 милиона долара, която има приходи, надвишаващи 5 милиона долара на месец, докато всъщност операциите за копаене на Ormeus никога не са се доближили до такава стойност или да са имали такива приходи.

В искът се твърди, че между 2017 г. Барксдейл и роднина, наричан „CC-1“, са използвали различни лични и онлайн методи, за да примамят потенциални инвеститори в тяхната схема, включително бели книги, уебинари и публикации в социалните медии.

Твърди се, че са събрали най-малко 70 милиона долара от над 8000 жертви.

Барксдейл е обвинен в измама с ценни книжа, измама с банкови преводи, както и заговор за извършване както на измама с ценни книжа и банкови преводи. Той е изправен пред години или дори десетилетия зад решетките, ако бъде признат за виновен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.