НАЧАЛО Крипто Крими

SEC погва брат и сестра с обвинения за предполагаема крипто измама за $124 милиона

март 11, 2022 10:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC погва брат и сестра с обвинения за предполагаема крипто измама за $124 милиона

Пътуващи из света брат и сестра, който живеят луксозен крипто начин на живот, сега са изправени пред разплата в ръцете на системата на наказателното правосъдие на Съединените щати.

В ново съобщение за пресата Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) обяви, че Джон и Атина (Тина) Барксдейл са обвинени в кражба на над 124 милиона долара от инвеститори в схема, включваща криптовалутата Ormeus Coin (ORME).

SEC твърди, че двойката също е измамила хора чрез Ormeus Global, многостепенен маркетинг (MLM) бизнес, който предлага абонаментни пакети и крипто инвестиционни услуги.

В прессъобщението се казва,

За да запазят измислицата, че Ormeus Coin успешно копаеше криптовалута, Barksdales организираха публичен уебсайт, който показва портфейл на несвързана трета страна, показващ повече от 190 милиона долара активи към ноември 2021 г., въпреки че портфейлите Ormeus струваха по-малко от 500 000 долара.

Джон Барксдейл също е обвинен в отделна жалба от прокуратурата на САЩ в щата Ню Йорк.

Не Пропускай: Биткойн на правилната траектория до $500,000 – според основателя на Skybridge Capital

Според адвокат Деймиън Уилямс,

Както се твърди, Джон Барксдейл е извършил схема за продажба на криптовалутата Ormeus Coin на инвеститори по целия свят чрез мрежа от лъжи, която е разпространявал чрез лични пътни шоута, социални медии и дори джъмботрон на Таймс Скуеър.

Барксдейл излъга, че Ormeus Coin е осигурен от операция за копаене на криптовалута на стойност 250 милиона долара, която има приходи, надвишаващи 5 милиона долара на месец, докато всъщност операциите за копаене на Ormeus никога не са се доближили до такава стойност или да са имали такива приходи.

В искът се твърди, че между 2017 г. Барксдейл и роднина, наричан „CC-1“, са използвали различни лични и онлайн методи, за да примамят потенциални инвеститори в тяхната схема, включително бели книги, уебинари и публикации в социалните медии.

Твърди се, че са събрали най-малко 70 милиона долара от над 8000 жертви.

Барксдейл е обвинен в измама с ценни книжа, измама с банкови преводи, както и заговор за извършване както на измама с ценни книжа и банкови преводи. Той е изправен пред години или дори десетилетия зад решетките, ако бъде признат за виновен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене