НАЧАЛО Други

SEC отправя предупреждение към крипто индустрията

септември 20, 2023 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отправя предупреждение към крипто индустрията

Дейвид Хирш, ръководител на отдела за прилагане на крипто законодателството в Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ, отправи строго предупреждение към крипто индустрията, като сигнализира за предстоящи наказателни мерки и обвинения.

Хирш подчерта намерението на SEC да се справи с неспазването на правилата в крипто пространството, с особен акцент върху борсите и De-Fi. платформите. По-специално, Binance и Coinbase понастоящем са подложени на засилен контрол.

Хирш потвърди ангажимента на SEC да повдига обвинения срещу предприятия, които отразяват поведението на тези известни борси, като подчерта по-широк обхват извън лидерите в индустрията. Регулаторният орган също така активно оспорва решението по делото за ценни книжа на Ripple.

Хирш подчерта, че усилията на SEC за правоприлагане обхващат широк спектър от участници на пазара, включително брокери, дилъри, борси и клирингови агенции, като гарантират спазването на изискванията за регистрация и стандартите за оповестяване.

Освен това Хирш изрази ангажираността на SEC с разследването и регулирането на DeFi проектите. Той даде ясно да се разбере, че поставянето на етикета “DeFi” няма да ги откаже от тяхната мисия.

Признавайки ограничените ресурси на SEC, Хирш подчерта решимостта им да използват ефективно наличните средства и ресурси. Това засилва решимостта на SEC да поддържа бдителност и отчетност в крипто индустрията, като подчертава ангажимента за прилагане на регулаторното съответствие в широк спектър от участници на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

Създателят на Chainlink (LINK) Сергей Назаров смята, че провалът на банковата индустрия и последвалото разочарование на хората от традиционната финансова система може да доведе до масово приемане на криптовалутите.

октомври 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Повод за притеснение ли е шокиращата консумация на енергия от изкуствения интелект?

В продължение на години основните медии демонизират Биткойн заради консумацията на енергия. Възходът на изкуствения интелект (AI) обаче и гладните за енергия процесори, които го задвижват, може да изместят най-популярната дигитална валута в света.

октомври 2, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.