НАЧАЛО Крипто Крими

SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

юли 4, 2018 12:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обвини адвокат и бизнесмен на адвокатска кантора, за възползване от незаконни продажби на акции на дружество, претендирайки, че има бизнес, свързан с блокчейн.

За адвокат T.J. Jesky и бизнес мениджърът на неговата адвокатска кантора Mark F. DeStefano се твърди, че са реализирали приблизително 1,4 млн. Долара печалби от продажбата на акции в UBI Blockchain Internet Ltd. между 26 декември 2017 г. и 5 януари 2018 г. След това SEC временно прекрати търговията с акциите на UBI Blockchain заради притесненията, че твърденията, направени в рамките на SEC документите, са били неточни, както и „необичайна и необяснима пазарна активност“.

„Този случай е отличен пример за това защо SEC са предупредили дребните инвеститори да бъдат предпазливи, преди да купуват акции в компании, които изведнъж твърдят, че имат блокчейн бизнес“, каза Robert A. Cohen, началник на кибер отдела на SEC.

Този случай включваше както спиране на търговията, така и хора, притежаващи ограничени акции, които се опитаха да се възползват от драматичното увеличение на цените с незаконни продажби на акции, които нарушиха регистрационната декларация.

Жителите на Невада Jesky и DeStefano са получили 72 000 ограничени акции на UBI BLOCKCHAIN през октомври 2017 г. по силата на споразумението, че могат да продадат акциите на стойност $0.70, както е посочено в регистрационната декларация.

Въпреки това, двойката вече е обвинена, че продава акциите, които са доста над пазарните цени, за да направи незаконна печалба, като цените варират от $ 21,12 до $ 48,40 по време на необичаен скок в цената на UBI Blockchain.

SEC подаде жалба в федерален съд в Ню Йорк, с която обвини Jesky и DeStefano с нарушение на разпоредбите за регистрация на федералните закони за ценните книжа. Двамата са се съгласили да върнат 1.4 милиона долара, да платят $ 188,682 като санкции и да бъдат обект на постоянни разпореждания по делото. По това време обаче нито са признали, нито са отричали твърденията, че са се занимавали с незаконни продажби на акции.

Разследването се координира от Специализираната група за борба с измамите на Microcap и кибернетичното звено. Случаят е най-скорошният в дълга поредица от действия, предприети от SEC, включващи престъпления, свързани с блокчейн и крипто, попадащи под тяхната юрисдикция – правителственият регулатор е издал над 80 призовки за крипто дружества през тази година и таксувал множество основатели на ICO измами и други незаконни дейности. Групата работи за определяне на кои крипто токени ще бъдат класифицирани като ценни книжа.

Класификацията би могла да окаже значително въздействие върху пазара, което може да доведе до обратното преследване на основателите на ICO и дори на инвеститорите, за които е установено, че продават ценни книжа, описани по това време, като utility токени, прикрепени към фазата на развитие на крипто-блокчейн платформите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене