НАЧАЛО Крипто Крими

SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

юли 4, 2018 12:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC обвиняват адвокати за нелегална продажба на акции на блокчейн фирма

Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обвини адвокат и бизнесмен на адвокатска кантора, за възползване от незаконни продажби на акции на дружество, претендирайки, че има бизнес, свързан с блокчейн.

За адвокат T.J. Jesky и бизнес мениджърът на неговата адвокатска кантора Mark F. DeStefano се твърди, че са реализирали приблизително 1,4 млн. Долара печалби от продажбата на акции в UBI Blockchain Internet Ltd. между 26 декември 2017 г. и 5 януари 2018 г. След това SEC временно прекрати търговията с акциите на UBI Blockchain заради притесненията, че твърденията, направени в рамките на SEC документите, са били неточни, както и „необичайна и необяснима пазарна активност“.

„Този случай е отличен пример за това защо SEC са предупредили дребните инвеститори да бъдат предпазливи, преди да купуват акции в компании, които изведнъж твърдят, че имат блокчейн бизнес“, каза Robert A. Cohen, началник на кибер отдела на SEC.

Този случай включваше както спиране на търговията, така и хора, притежаващи ограничени акции, които се опитаха да се възползват от драматичното увеличение на цените с незаконни продажби на акции, които нарушиха регистрационната декларация.

Жителите на Невада Jesky и DeStefano са получили 72 000 ограничени акции на UBI BLOCKCHAIN през октомври 2017 г. по силата на споразумението, че могат да продадат акциите на стойност $0.70, както е посочено в регистрационната декларация.

Въпреки това, двойката вече е обвинена, че продава акциите, които са доста над пазарните цени, за да направи незаконна печалба, като цените варират от $ 21,12 до $ 48,40 по време на необичаен скок в цената на UBI Blockchain.

SEC подаде жалба в федерален съд в Ню Йорк, с която обвини Jesky и DeStefano с нарушение на разпоредбите за регистрация на федералните закони за ценните книжа. Двамата са се съгласили да върнат 1.4 милиона долара, да платят $ 188,682 като санкции и да бъдат обект на постоянни разпореждания по делото. По това време обаче нито са признали, нито са отричали твърденията, че са се занимавали с незаконни продажби на акции.

Разследването се координира от Специализираната група за борба с измамите на Microcap и кибернетичното звено. Случаят е най-скорошният в дълга поредица от действия, предприети от SEC, включващи престъпления, свързани с блокчейн и крипто, попадащи под тяхната юрисдикция – правителственият регулатор е издал над 80 призовки за крипто дружества през тази година и таксувал множество основатели на ICO измами и други незаконни дейности. Групата работи за определяне на кои крипто токени ще бъдат класифицирани като ценни книжа.

Класификацията би могла да окаже значително въздействие върху пазара, което може да доведе до обратното преследване на основателите на ICO и дори на инвеститорите, за които е установено, че продават ценни книжа, описани по това време, като utility токени, прикрепени към фазата на развитие на крипто-блокчейн платформите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене

Разследват крипто борсата WazirX за предполагаемо пране на пари

На 2 август индийското министерство на финансите потвърди, че криптоборсата WazirX се разследва за пране на пари и нарушаване на валутните правила в два случая.

август 3, 2022 15:11 1 мин. четене