НАЧАЛО Други

SEC използва изкуствен интелект, за да следи за нарушения – Гари Генслер

септември 13, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC използва изкуствен интелект, за да следи за нарушения – Гари Генслер

По време на неотдавнашната си реч Гари Генслер, председателят Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), сподели, че агенцията е включила изкуствения интелект (AI) в усилията си да наблюдава финансовите пазари за потенциални нарушения.

Генслер конкретно спомена, че тази технология понастоящем се прилага в “някои действия по наблюдение на пазара и правоприлагане“.

Освен това той подчерта, че широкото разпространение на изкуствения интелект е изиграло ключова роля в призива на SEC за увеличаване на финансирането от страна на Конгреса. Агенцията е признала стойността на използването на тази технология за анализ на пазарните тенденции, които могат да бъдат показателни за неправомерни действия.

Разпространението на изкуствените технологии безспорно е значителен наратив през 2023 г. Въвеждането на ChatGPT на OpenAI катапултира генеративния изкуствен интелект и други подобни технологии в масовия сегмент. Сега Комисията по ценни книжа и фондови борси хвърля светлина върху собственото си използване на тази технология и нейното практическо приложение.

Председателят Гари Генслер, който говори по време на текущо изслушване, разкри, че понастоящем SEC използва AI, за да наблюдава финансовия пазар за потенциални нарушения.

Той изтъкна по-специално ролята му като важен инструмент за наблюдение при проверката на моделите от страна на агенцията, което води до последващи действия по правоприлагане. Генслер добави, че тази технология се използва “при някои действия по надзор на пазара и правоприлагане”, като подчерта сходството ѝ с практиките на “саморегулиращите се организации“.

Председателят на Комисията изрично изрази целта на агенцията да подобри технологичните си възможности, като по този начин даде възможност за ангажиране с този вид инструменти.

Използването на изкуствения интелект в различни отрасли е предмет на широка дискусия. Следователно интегрирането му в правителствените операции е на пръв поглед неизбежно. Като се има предвид подходът на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC), вероятно тя не е единствена в приемането на тази технология.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ в беда – има ли светлина в края на тунела?

Частичното спиране на работата на правителството на САЩ се очертава, тъй като републиканците от Камарата на представителите, присъединявайки се към демократите, отхвърлят 30-дневен законопроект за временно финансиране, нанасяйки удар на председателя Кевин Маккарти.

септември 30, 2023 9:00 2 мин. четене

Ще успее ли БРИКС да монополизира глобалния пазар на петрол?

Коалицията от нововъзникващи икономики БРИКС, въпреки договореното през август 2023 г. разширяване, няма да има влияние върху 80% от световното производство на петрол, както неправилно се твърди в някои публикации в социалните медии.

септември 30, 2023 8:00 2 мин. четене

Дигиталното евро няма да бъде напълно анонимно според ЕЦБ

По-рано тази година Европейската комисия (ЕК) направи значителна крачка напред, като въведе обширна правна рамка, насочена към въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) в 20-те държави членки на еврозоната.

септември 30, 2023 7:00 2 мин. четене

Как можете да използвате новите функции на ChatGPT на крипто пазарите

След като OpenAI въведе в своята AI платформа ChatGPT възможности за работа с глас, изображения и сърфиране, пред инвеститорите, търговците и ентусиастите се разкриха множество възможности в сферата на криптовалутите.

септември 29, 2023 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.