НАЧАЛО Крипто Крими

SEC и Министерството на правосъдието на САЩ разследват крипто гигант

януари 8, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC и Министерството на правосъдието на САЩ разследват крипто гигант

Служители от Източния окръг на Ню Йорк към Министерството на правосъдието на САЩ и Комисията по ценните книжа и фондовите борси проучват трансферите между Digital Currency Group и дъщерното ѝ дружество Genesis.

Това гласи доклад на Bloomberg от петък.

Прокурорите от службата на източния окръг на Министерството в Ню Йорк досега са поискали интервюта и документи от DCG и Genesis, докато Комисията по ценни книжа и борси (SEC) изглежда предприема подобни действия в собственото си разследване. 

От Bloomberg, позовавайки се на хора, запознати с въпроса, твърдят, че нито Genesis, нито DCG, досега “не са били обвинени в неправомерни действия”.

Genesis Trading е изправена пред големи загуби поради заеми, отпуснати на вече несъществуващия хедж фонд Three Arrows Capital, който по-късно предяви иск за $1.2 милиарда. 

През ноември Genesis обяви, че звеното ѝ за кредитиране ще преустанови тегленията, което имаше верижни ефекти срещу компании като Gemini, която разчиташе на Genesis за своята платформа Earn. 

Оттогава съоснователят на Gemini Камерън Уинкълвос и основателят на DCG Бари Силбърт започнаха враждебни публични дискусии, произтичащи от това спиране. През последните няколко месеца Genesis предприе и големи съкращения, като смени изпълнителното си ръководство и намали почти наполовина броя на служителите си от август насам.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2023 г. ще тества инвеститорите, твърди анализатор


Срива на FTX допълнително навреди на Genesis, като тя също така привлече консултанти, за да проучи възможностите, които потенциално биха могли да стигнат до подаване на молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11.

Към началото на декември кредиторите на Genesis бяха предявили претенции на обща стойност до $1.8 милиарда.

Друго дъщерно дружество на DCG, Grayscale, също е изправено пред проблеми с ключовия си продукт – Биткойн тръста GBTC. Отстъпката в цената на дяловете на тръста спрямо цената на флагманската криптовалута надхвърли 50% миналия месец, което показва липса на доверие в продукта или в способността на инвеститорите да се възползват от него.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене