НАЧАЛО Крипто Крими

Сайтове с фалшиви ICO-та

юли 4, 2018 23:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сайтове с фалшиви ICO-та

ICO експерти споделят тревожни данни, която показващи колко пари са изгубени от фалшивите уеб сайтове, които имитират популярни проекти.

Сайтове с фалшиви ICOта са използвали 4,5 милиона долара от невнимателни инвеститори, твърдят експерти.

Докато измамите на ICO са фигурирали във водещи новини, някои предприемчиви крадци са направили фалшиви уебсайтове, които имитират реални проекти, за да събират пари от жертвите си. Според Николай Шкилев, съветник за редица ICO проекти, около 4,5 милиона долара (7,513 ETH) са били откраднати чрез такива измами.

По време на писане, Etherscan казва, че има 92,945 ERC20 договори за токени, разположени в mainnet. И това е само ERC20. Това не включва нито един от по-новите стандарти. Много от тези токен договори имаха токен продажба, свързана с тях. Ако те бяха спечелили дори скромно количество сцепление, измамници със сигурност са се опитали да ги подведат.

– LinkedIn.

Данните на Шкилев показват, че някои от тези сайтове имат имена на домейни като „omisegotoken.com“ или „etnerscan.io“, което е грешно изписване на „Etherscan“, което кара някои хора да вярват, че това е токен продажба от известния блокчейн експлорър.

Има много подобни имитации на реални проекти, които могат да бъдат убедителни за неподготвения наблюдател. Има дори и една, която имитира услугата наречена „DADI“, използвайки „dadi-cloud.net“ като домейн. Това не е далеч от „dadi.cloud“, истинският URL адрес.

Някои от тези фалшиви ICOта успяха да привлекат вниманието на нещастните жертви, които загубиха значителни суми в токени. Имитацията на OmiseGO получи 194.8431 ETH (~ $93,000) от един човек.

Посещението на фалшивия сайт показва убедително копие на по-стара версия на официалния сайт на OmiseGO .

Измамите все още са основна част от пазара на ICO, според скорошно проучване на Wall Street Journal. Хората, които желаят да хвърлят парите си в даден проект, първо трябва да направят необходимото проучване, за да гарантират, че няма да влязат във фалшив сайт.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене