НАЧАЛО Крипто Крими

Сайтове с фалшиви ICO-та

юли 4, 2018 23:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сайтове с фалшиви ICO-та

ICO експерти споделят тревожни данни, която показващи колко пари са изгубени от фалшивите уеб сайтове, които имитират популярни проекти.

Сайтове с фалшиви ICOта са използвали 4,5 милиона долара от невнимателни инвеститори, твърдят експерти.

Докато измамите на ICO са фигурирали във водещи новини, някои предприемчиви крадци са направили фалшиви уебсайтове, които имитират реални проекти, за да събират пари от жертвите си. Според Николай Шкилев, съветник за редица ICO проекти, около 4,5 милиона долара (7,513 ETH) са били откраднати чрез такива измами.

По време на писане, Etherscan казва, че има 92,945 ERC20 договори за токени, разположени в mainnet. И това е само ERC20. Това не включва нито един от по-новите стандарти. Много от тези токен договори имаха токен продажба, свързана с тях. Ако те бяха спечелили дори скромно количество сцепление, измамници със сигурност са се опитали да ги подведат.

– LinkedIn.

Данните на Шкилев показват, че някои от тези сайтове имат имена на домейни като „omisegotoken.com“ или „etnerscan.io“, което е грешно изписване на „Etherscan“, което кара някои хора да вярват, че това е токен продажба от известния блокчейн експлорър.

Има много подобни имитации на реални проекти, които могат да бъдат убедителни за неподготвения наблюдател. Има дори и една, която имитира услугата наречена „DADI“, използвайки „dadi-cloud.net“ като домейн. Това не е далеч от „dadi.cloud“, истинският URL адрес.

Някои от тези фалшиви ICOта успяха да привлекат вниманието на нещастните жертви, които загубиха значителни суми в токени. Имитацията на OmiseGO получи 194.8431 ETH (~ $93,000) от един човек.

Посещението на фалшивия сайт показва убедително копие на по-стара версия на официалния сайт на OmiseGO .

Измамите все още са основна част от пазара на ICO, според скорошно проучване на Wall Street Journal. Хората, които желаят да хвърлят парите си в даден проект, първо трябва да направят необходимото проучване, за да гарантират, че няма да влязат във фалшив сайт.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене

Разследват крипто борсата WazirX за предполагаемо пране на пари

На 2 август индийското министерство на финансите потвърди, че криптоборсата WazirX се разследва за пране на пари и нарушаване на валутните правила в два случая.

август 3, 2022 15:11 1 мин. четене