НАЧАЛО Други

Саудитският принц се среща с премиера на Великобритания относно конфликта между Израел и Палестина

октомври 20, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Саудитският принц се среща с премиера на Великобритания относно конфликта между Израел и Палестина

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, най-новият член на БРИКС, се срещна с британския министър-председател Риши Сунак по време на посещението си в Близкия изток, за да разгледа конфликта между Израел и Хамас.

Преди това Сунак проведе разговори с лидерите на Саудитска Арабия и Катар относно стабилизирането на региона. Нетаняху потърси постоянната подкрепа на Обединеното кралство в борбата с Хамас, което предизвика посещението на Сунак в Саудитска Арабия за подобни разговори.

БРИКС, разрастващ се икономически съюз, който набляга на многополюсността и развитието, се разшири това лято и включи Саудитска Арабия.

Фокусът на Сунак върху регионалната стабилност, както се вижда от разговорите с лидерите на Саудитска Арабия и Катар, подчертава необходимостта да се избегне по-нататъшна дестабилизация в Близкия изток.

Докладите показват консенсус относно необходимостта от предотвратяване на по-нататъшни сътресения. Включването на Саудитска Арабия в БРИКС подчертава нейното глобално значение, което прави дипломатическите усилия в региона изключително важни.

Срещата от своя страна подчертава стратегическото значение на Саудитска Арабия в геополитическия пейзаж на Близкия изток и ролята ѝ в международните съюзи.

Като цяло дипломатическите усилия на Сунак са сигнал за съгласуван международен стремеж към стабилност в регион, измъчван от конфликти, като новата роля на Саудитска Арабия в БРИКС засилва влиянието ѝ върху световните дела.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.