НАЧАЛО Регулации

Саудитска Арабия може да регулира пазарът на криптовалути през 2024 година

09.02.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Саудитска Арабия може да регулира пазарът на криптовалути през 2024 година

По време на текущите дискусии относно регулирането на криптовалутите в Саудитска Арабия Бандар Ал Туниси, ръководител на отдела за развитие на Binance в региона, изрази оптимизъм за потенциалното въвеждане на цялостни правила за дигиталните валути през 2024 г.

Бадер Ал Калути, наблюдаващ операциите на Binance в Близкия изток, Африка, Южна Азия и Турция, подчерта началния стадий на развитие на сектора на криптовалутите. Той отбеляза общия модел на приемане на революционни технологии, последвано от постепенни регулаторни корекции.

Ал Калути цитира Дубай и Бахрейн като ранни пионери в сферата на регулациите за криптовалути, които предлагат модели за други юрисдикции. Той изтъкна продължаващите усилия на ключови структури като Саудитската централна банка, Министерството на комуникациите и информационните технологии и Органа за капиталовите пазари при проучването на регулаторните рамки.

Ал Туниси подчерта значението на Саудитска Арабия като ключов пазар както за индустрията на криптовалутите, така и за Binance, като очаква пазарната динамика да се промени значително при регулаторна яснота.

Той се позова на данни на Chainalysis, показващи забележително увеличение на трансакциите с криптовалути през последните седем години, което свидетелства за нарастваща пазарна активност.

Въпреки несигурността Ал Туниси запази надеждата си за регулаторен напредък през тази година, който зависи от различни фактори.

Що се отнася до стратегическото позициониране, Ал Калути подчерта силното местно присъствие на Binance, която е готова да се възползва от пазарните възможности, след като бъде определен регулаторния ландшафт.

При навигирането на сложността на регулирането на криптовалутите заинтересовани страни като Binance са готови да се възползват от възможностите в рамките на Саудитска Арабия – един от обещаващите пазари в света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.