НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ твърдят, че Tornado Cash е функционирала като „търговско предприятие”

30.04.2024 5:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ твърдят, че Tornado Cash е функционирала като „търговско предприятие”

В обширен правен документ от 111 страници федералните прокурори наскоро отговориха на опита на Роман Семенов, съосновател на Tornado Cash, да отхвърли обвиненията срещу него. Срещу Семенов са повдигнати обвинения в заговор и пране на пари.

Прокурорите твърдят, че опростяването на действията на Семенов до просто кодиране не отчита напълно участието му в активното популяризиране и поддържане на Tornado Cash, дори и със знанието, че той се използва за пране на пари от престъпни дейности.

В документа се твърди, че Tornado Cash е бил управляван като търговско предприятие, ориентирано към печалба, и че Семенов се е възползвал от контрола върху ключови аспекти на услугата заедно с други лица.

Органите споменават също, че макар да е бил възможен пряк достъп до смарт договорите на Tornado Cash, по-голямата част от потребителите са взаимодействали чрез стандартен интерфейс, като 98% са използвали специално конфигурирана мрежа от посредници, поддържана от селектирани помощници, одобрени от съоснователите на Tornado Cash до март 2022 г.

Отправяйки се към твърдението на Семенов, че Tornado Cash не е бил бизнес за превеждане на пари, прокурорите твърдят, че услугата е организирала тези процеси прозрачно за потребителя.

Освен това те твърдят, че съгласно условията за ползване на услугата Tornado Cash действително се е занимавала с „прехвърляне на средства“, като е обработвала депозити и тегления.

Правителството обвинява Семенов и неговия съосновател Роман Сторм, че са продължили да управляват Tornado Cash, като са плащали за хостинг, покривали са таксите за блокчейн транзакции, не са прилагали ефективни мерки срещу прането на средства, поддържали са мрежата от посредници и са разработвали функции за увеличаване на анонимността, което е допринесло за предполагаемата конспирация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.