НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ разследват хедж фондове за взаимоотношенията им с Binance

януари 8, 2023 11:07 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ разследват хедж фондове за взаимоотношенията им с Binance

Прокурори от Съединените щати разследват взаимоотношенията на хедж фондовете с криптоборсата Binance за нарушения, свързани с пране на пари.

Прокурорите от САЩ разследват връзките на хедж фондовете с борсата за криптовалути Binance.

„Washington Post“, позовавайки се на анонимни източници, сподели, че прокуратурата на САЩ за Западния окръг на Вашингтон в Сиатъл е изпратила призовка до инвестиционните дружества да предоставят записи на комуникациите с Binance през последните месеци.

Какво означава това?

Предполагаемите призовки не означават, че прокурорите повдигат обвинения срещу борсата или хедж фондовете, тъй като според правни специалисти властите все още оценяват доказателствата и евентуалното споразумение с Binance.

Крипто предприятието е обект на разследване в Съединените щати от 2018 г., когато прокурорите започнаха да разглеждат редица случаи на движения на незаконни средства. Предполагаемите нарушения включват нелицензирано предаване на пари, заговор за пране на пари и нарушения на санкции.

Според законът за банковата тайна криптоборсите трябва да се регистрират в Министерството на финансите и да спазват разпоредбите за борба с изпирането на пари.

Главният стратегически директор на Binance Патрик Хилман признава пред Washington Post, че през първите години от съществуването си компанията е имала лош подход към спазването на нормативните изисквания, но е направила значителни инвестиции в програми за съответствие.

За да спазва глобалните санкции, Binance се присъедини към Асоциацията на сертифицираните специалисти по санкции (Association of Certified Sanctions Specialists, ACSS). На 6 януари криптоборсата обяви, че нейният екип за спазване на санкциите ще премине сертификационно обучение в ACSS.

Очаква се обучението да запознае екипа с насоките на Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ и да ги информира за потенциалните рискове от нарушения.

Binance наскоро се присъедини към американската крипто лобистка група Chamber of Digital Commerce, след като стана обект на критики за това, че не е регулирана. Групата се застъпва за различни публични политики, включително данъчен паритет за цифровите активи, правила за борба с изпирането на пари/познаване на клиента за криптоборсите, по-голяма регулаторна яснота за определени токени и изследвания на цифровите валути на централните банки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Френската централна банка призовава за задължително крипто лицензиране


Какво точно е Законът за банковата тайна?

Правната уредба е закон на САЩ, който изисква от финансовите институции да докладват определени транзакции на Министерството на финансите.

Той има за цел да помогне за разкриването и предотвратяването на изпирането на пари, финансирането на тероризма и други подобни престъпления.

Законът възлага на финансовите институции отговорността да поддържат записи за определени транзакции и да докладват за подозрителни дейности на Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) – отдел на Министерството на финансите. В допълнение се изисква от финансовите институции да въведат вътрешен контрол, за да гарантират спазването на закона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене