Home

САЩ предлага ново правило за ограничение на инвестициите в Китай

23.06.2024 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ предлага ново правило за ограничение на инвестициите в Китай

В петък Министерството на финансите на САЩ предложи ново правило за наблюдение и ограничаване на критични американски инвестиции в Китай, насочено към сектори като изкуствения интелект, компютърните процесори и квантовите изчисления.

Този ход е в съответствие с изпълнителната заповед на президента Байдън от август, която се фокусира върху държави, пораждащи безпокойство, включително Китай, Хонконг и Макао.

Целта е да се предотврати увеличаването на военните и наблюдателните способности на Китай със средства на САЩ. Помощник-секретарят на Министерството на финансите Пол Розен подчерта, че това правило защитава националната сигурност чрез ограничаване на инвестициите в чувствителни технологии.

Администрацията на Байдън също така наложи мита върху китайските електромобили, соларни клетки и батерии.

Въпреки тези мерки министърът на финансите Джанет Йелън заяви, че САЩ не възнамеряват да се “отделят” от Китай, въпреки че напрежението остава високо. Министерството на финансите търси публични коментари по правилото до август 2024 г., след което то ще бъде финализирано.

Освен това президентът Байдън неотдавна закри подкрепяна от Китай фирма за добив на криптовалути в близост до ядрена база в Уайоминг поради рискове за сигурността. Сенатор Боб Кейси подчерта опасностите, свързани с инвестициите на САЩ в китайските сектори на изкуствения интелект и полупроводниците.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.