НАЧАЛО Други

САЩ одобри законопроект, който забранява на Федералния резерв да издава CBDC

септември 21, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ одобри законопроект, който забранява на Федералния резерв да издава CBDC

Комитетът по финансови услуги на Камарата на представителите одобри законопроект, който има за цел да попречи на Фед да създаде дигитална валута на централната банка на САЩ (CBDC).

Сега законопроектът ще бъде предаден на Камарата на представителите.

Американският конгресмен Том Емър представи новия законопроект, който забранява на Федералния резерв да създава CBDC в бъдеще. Законопроектът забранява всякакви пилотни програми за CBDC, преди те да бъдат предложени.

Освен това той забранява на Фед да въвежда дигитална валута на дребно, която би могла да се използва за наблюдение на гражданите. Емър заяви категорично, че CBDC е въпрос на “неприкосновеност на личните данни, индивидуален суверенитет и конкурентоспособност на свободния пазар“.

Новият потенциален законопроект изисква всеки напредък по отношение на дигитален токен, подкрепян от правителството, да бъде упълномощен от Конгреса. Одобрението на законопроекта в Камарата на представителите е непредсказуемо, бъдещето му в Сената обаче е по-съмнително, тъй като мнозинството му се управлява от демократи, които може да не продължат с внесения от републиканците законопроект.

Партньор на комисията в Камарата на представителите е Банковата комисия на Сената, която се ръководи от демократи. Най-високопоставеният демократ в комисията, републиканецът Максин Уотърс, има следната позиция относно законопроекта и крипто законодателството:

Той ще задържи Съединените щати зад други държави, включително Китай, в надпреварата за разработване на глобален стандарт за дигитални валути на централните банки.

Повечето държави по света проучват или вече са започнали да създават свои собствени CBDC. САЩ обаче са сравнително разделени по отношение на идеята, както и спрямо крипто индустрията като цяло. Сега от Камарата на представителите зависи да вземе решение по този нов законопроект, който да забрани на Фед да създава CBDC.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС, Биткойн и злато – предстои тежка година за долара

През изминалата година Съединените щати бяха изправени пред сериозни икономически предизвикателства, борейки се с инфлацията и стремейки се да стабилизират финансовото си състояние в условията на глобални колебания.

декември 4, 2023 8:00 3 мин. четене

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.