НАЧАЛО Други

САЩ на път да създаде най-богатото поколение в историята

03.03.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ на път да създаде най-богатото поколение в историята

В Съединените щати се извършва значително преразпределение на богатството, което предвещава появата на най-богатото поколение в историята, както се посочва в неотдавнашен доклад.

Knight Frank, водеща световна консултантска компания в областта на недвижимите имоти, представи своя доклад за състоянието на богатството през 2024 г. В него се прогнозира, че през следващите две десетилетия бейби бумърите ще прехвърлят активи на стойност около $90 трилиона на милениалите, както съобщиха от Fortune. Тази цифра надхвърля предишните оценки, които варираха от $53 до $84 трилиона.

Според прогнозите на Coldwell Banker до 2030 г. милениалите ще притежават богатство, което ще бъде пет пъти по-голямо от сегашното им състояние.

Тази промяна в състоянието идва след значителни предизвикателства за милениалите, включително последиците от финансовата криза от 2008 г. и трайните последици от широко разпространената девалвация на валутата в резултат на мащабното печатане на пари.

Изводите на Knight Frank показват нарастващо усещане сред милениалите, че предишните поколения носят отговорност за огромните икономически препятствия, с които се сблъскват днес.

Противно на стереотипите, които ги описват като лениви, докладът за 2023 г. на Alliant Credit Union разкрива, че милениалите всъщност са най-финансово благоразумното и мотивирано поколение, подтикнато до голяма степен от необходимостта.

Проучването на Alliant показва още, че 53% от милениалите очакват да наследят $350,000 или повече от родителите си, докато бумърите очакват да им бъдат завещани $250,000 или по-малко.

Що се отнася до влизането в топ 1% на най-печелещите в САЩ, Knight Frank съобщиха, че прагът сега е $5.8 милиона, което представлява увеличение със $700,000 в сравнение с преди една година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.