НАЧАЛО Други

САЩ ще избегне рецесията през 2024 година според Deutsche Bank

07.02.2024 17:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ ще избегне рецесията през 2024 година според Deutsche Bank

Deutsche Bank преразгледа прогнозата си за икономиката на САЩ, като вече не очаква рецесия през тази година.

Въпросната корекция идва в светлината на умерената инфлация и пазара на труда, който се стабилизира, показвайки признаци на подобрен баланс, без да има значително увеличение на безработицата.

Преди това брокерската компания очакваше лека рецесия, тъй като Федералният резерв затегна лихвените проценти, за да се справи с опасенията за инфлацията, стеснявайки пространството за плавно икономическо забавяне.

Въпреки това в неотдавнашна бележка Deutsche Bank заяви, че сега прогнозира, че икономиката на САЩ ще се разшири с 1.9% през тази година на средна тримесечна база, което е забележителна ревизия спрямо предишната ѝ прогноза от 0.3%.

Матю Луцетти, главен икономист за САЩ в Deutsche Bank, изтъкна продължаващите предизвикателства, като например затегнатите условия за кредитиране, нарастващите нива на просрочените задължения на потребителите и забавящия се пазар на труда.

Въпреки това той отбеляза устойчивостта на икономиката до момента, което предполага по-управляемо забавяне през 2024 г. в сравнение с предишните прогнози.

Въпреки тази по-оптимистична перспектива банката все още очаква Федералният резерв да започне да намалява лихвените проценти от юни.

Въпреки това размерът на очакваните намаления на лихвените проценти е ревизиран надолу до 100 базисни пункта за годината, което е намаление спрямо предишната прогноза за 175 базисни пункта.

Икономиката на САЩ демонстрира стабилен растеж, надминавайки очакванията с 3.3% експанзия през четвъртото тримесечие. Силните потребителски разходи допринесоха за този растеж, което доведе до целогодишен темп на растеж от 2.5%. Тези данни опровергаха по-ранните прогнози за рецесия след агресивното повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.