НАЧАЛО Други

САЩ глоби крипто борса заради неспазване на санкциите срещу Русия

16.12.2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ глоби крипто борса заради неспазване на санкциите срещу Русия

Базирана в Сан Франциско борса за криптовалути сключи споразумение със Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите на САЩ за разрешаване на потенциална гражданска отговорност, произтичаща от нарушения на американските санкции, свързани с Русия и Украйна.

Според неотдавнашното съобщение за правоприлагането CoinList Markets (CLM) се е съгласила да плати споразумение в размер на над $1.2 милиона за обработката на множество транзакции, които са нарушили правителствените политики за ембарго. OFAC призна, че борсата е спазила някои мерки за санкции, като например ограничаване на достъпа на потребители от забранени юрисдикции и отхвърляне на заявления от лица с идентификация или адреси в санкционирани държави.

Въпреки тези усилия процедурите за проверка на CLM не са били напълно ефективни. OFAC отбеляза, че някои потребители, пребиваващи в Русия, са успели да открият сметки, като са посочили адреси в Крим.

Изявлението на OFAC гласи:

CoinList Markets LLC (“CLM”), базирана в Сан Франциско, Калифорния, борса за дигитални валути, се съгласи да плати $1,207,830, за да уреди потенциалната си гражданска отговорност, произтичаща от обработката на 989 транзакции от името на потребители с обичайно местопребиваване в Крим между април 2020 г. и май 2022 г., в явно нарушение на санкциите на OFAC за Русия/Украйна.

Макар че CLM може да бъде изправена пред до $327,306,583 законоустановени граждански парични санкции, размерът на споразумението взема предвид различни фактори. Това включва предприемането от страна на CLM на корективни мерки за подобряване на съответствието. OFAC уточни, че $300,000 от сумата на споразумението ще бъдат спрени до задоволителното изпълнение на ангажиментите на CLM за спазване на законодателството.

Освен това, като част от споразумението, CLM се ангажира да инвестира $300,000 в допълнителни мерки за контрол на спазването на санкциите, като например подобрени мерки за проверка и допълнителен персонал за спазване на изискванията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.