НАЧАЛО Алткойни

Съоснователят на Google Сергей Брин разкрива, че копае Етериум

юли 10, 2018 23:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съоснователят на Google Сергей Брин разкрива, че копае Етериум

Съоснователят на Google Сергей Брин направи изненадващото изявление, че копае Етериум (ETH) по време на  Blockchain Summit в неделя, 8-ми юли.

В момента Брин е президент на компанията „Alphabet“, компанията майка на Google, която се формира като част от преструктурирането на технологичния гигант през 2015 г., но неговата странична инициатива е добива на втората по големина криптовалута в света, Етериум.

Брин приписва успеха на услугите за търсене и електронната поща на Google, както и възможността за възприемане на новите технологии „сериозно“ – признаването на потенциален „скок“ – нещо, което той е приписал на разработчиците и умовете зад крипто пространството.

Милиардерът от Google каза, че криптовалутите, които са разпространили криптографията с публичен ключ в мрежата и са създали консенсусни алгоритми като доказателство за работа (PoW), са „умопомрачителни“. А крипто пространството е  „удивително“.

Брин подчерта също така концепцията за доказателства за нулеви познания, които стоят в основата на анонимността, ориентирани към алткойнове като ZCash. Той описа математиката, за която той признава, че съвсем не е в състояние да разбере – като, „умопомрачителна“.

В Писмото на основателите на Alphabet през 2017 г. Брин приписва водещите криптовалути като Етериум като основен фактор за днешния „изчислителен бум“.

Google от своя страна обяви забрана за разпространение на крипто през март, която влезе в сила на 1 юни, и беше тежко критикувана. Брин вчера призна, че компанията „не успя“ да бъде иновативна, когато става дума за приемането на крипто.

Етериум  (ETH) е  втората най-голяма валута по време на писане на статията с пазарна капитализация от около 44,5 милиарда долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини