НАЧАЛО Други

Санкциите на САЩ заплаха за пазарите на петрол във Венецуела

06.02.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Санкциите на САЩ заплаха за пазарите на петрол във Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро залага на това, че САЩ няма да възстановят всички санкции, въпреки че той се отклонява от обещанието си за свободни избори.

В петролната индустрия на страната обаче местните оператори се опасяват, че оптимизмът му може да се окаже неуместен.

Петролните и газовите компании се опасяват, че техните зараждащи се сделки – от внос на строително оборудване до връзки с американски банки – могат да се разпаднат, ако забраната на Мадуро за кандидати от опозицията накара САЩ да оставят шестмесечното спиране на санкциите да изтече през април.

Повторното налагане на санкциите може да доведе до спад на производството на петрол във Венецуела с 30% до 600,000 барела на ден в рамките на няколко месеца, твърди Фернандо Ферейра, директор на отдела за геополитически риск на Rapidan Energy Group.

Данните сочат, че производството през януари е нараснало с 22% спрямо предходната година, след като САЩ облекчиха санкциите през октомври, позволявайки на американските компании да работят с Petróleos de Venezuela SA.

Миналия месец най-висшият съд на Венецуела забрани на кандидата на опозицията Мария Корина Мачадо да се кандидатира, противопоставяйки се на натиска на САЩ. В отговор САЩ възстановиха санкциите за износ на злато и предупредиха за петролни санкции през април, ако Венецуела не промени курса си.

Министърът на петрола на Венецуела Педро Телечеа заяви, че страната е “подготвена” за подновяване на петролните санкции и е “отворена за диалог“.

Администрацията на Байдън също има причини да запази санкциите. Стабилният венецуелски суров петрол може да стабилизира световните цени на петрола и цените на бензина в САЩ. Байдън, който е изправен пред преизбиране срещу Доналд Тръмп, трябва да реши проблема с миграцията, насочена към САЩ, който една по-силна венецуелска икономика може да облекчи.

Някои изпълнителни директори на петролни компании се съмняват в последните инвестиции в условията на напрежение, опасявайки се от репресии от страна на правителството.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.