НАЧАЛО Други

Samsung приема плащания с крипто в три балтийски държави

ОКТ. 29, 2018 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Samsung приема плащания с крипто в три балтийски държави

Samsung съобщава, че приема плащания с криптовалути в няколко балтийски държави, използвайки платформата CopPay.Базираната в Литва компания направи съобщението днес. Клиентите в Талин, Рига, Вилнюс и Каунас в страните от Естония, Латвия и Литва ще могат да закупят смартфони Samsung, таблети, лаптопи, телевизори и други с криптопренос.

Южнокорейският многонационален конгломерат ще приема крипто плащания в Биткойн, Етериум, XRP , Litecoin, Dash , NEM и Steem . В столицата на Литва, Вилнюс, има три магазина на Samsung, които приемат крипто разплащания. Има по един магазин на Samsung в Рига и Талин. В допълнение към трите балтийски държави CopPay също има няколко търговци, използващи своята платформа в Португалия. Компанията също така съобщи чрез прессъобщението, че криптовалутите скоро ще се превърнат в приет начин на плащане в онлайн магазините на Samsung.

"Налице е нарастваща тенденция към цифровизация на бизнеса и позволяваща на клиентите да плащат за стоки и услуги в криптовалута, независимо дали в световен мащаб или в местни ресторанти", коментира CopPay.


Samsung не е новак в крипто света.


П
рез януари компанията за електроника разкри, че е влязла в производството на крипто копаещ хардуер. Това съобщиха в отчета си за приходите, където Samsung заяви, че нарастващото търсене на минни чипове би помогнало да се увеличат печалбите му. През април фирмата разкри 58% ръст на оперативните си печалби през първото тримесечие на 2018 г., което отчасти се дължеше на търсенето на минни чипове за крипто.

Не само това, но Samsung вижда потенциала на блокчейн. До такава степен, че използва технологията, за да управлява глобалното си предлагане. В доклад от април от "Блумбърг" компанията за електроника заяви, че блокчейн може да следи глобалните пратки на стойност десетки милиарда долара годишно. Тя може също така да намали разходите за доставки с до 20%.

Според проучване от февруари собствениците на малки бизнеси смятат, че плащанията в крипто ще се превърнат в реалност в рамките на две години. Докато eToro и Imperial College в Лондон публикуват нови изследвания, които показват, че криптовалутите имат потенциал да се превърнат в основна форма на плащане в рамките на следващите 10 години.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света