НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд среща още проблеми в подготовката за делото – този път интернета е виновен

септември 11, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд среща още проблеми в подготовката за делото – този път интернета е виновен

Сам Банкман-Фрийд, противоречивият основател на борсата за криптовалути FTX, отново влезе в заглавията на вестниците, като поиска да бъде освободен от столичния център за задържане в Бруклин.

Младият милиардер, чието освобождаване под гаранция беше отменено в началото на август, твърди, че среща трудности при подготовката за предстоящия съдебен процес. Според доклад на Fortune от 10 септември той се позовава на проблеми като ненадежден достъп до интернет.

В писмо до съдията от 8 септември адвокатите на обвиняемия твърдят, че прокурорите не са предоставили на клиента им необходимите компютърни ресурси, необходими за прегледа на милиони страници релевантни доказателства. Тези документи се отнасят до срива на FTX през 2022 г., а съдебният процес е насрочен за началото на октомври.

Неотдавнашният спор се съсредоточава главно върху достъпа на Банкман-Фрийд до компютър, което води до разногласия относно живота на батерията и логистиката на транспортирането му до сградата на съда за двуседмичен достъп до лаптоп с интернет.

В края на август съдия Люис Каплан инструктира участващите страни да намерят решение. Адвокатите също така изразиха загриженост относно невъзможността той да си носи храна и вода в стаята за достъп на посетители, твърдейки, че това е негово конституционно право.

При тези обстоятелства обвиняемият не може да се подготви адекватно за съдебния процес“, подчертаха адвокатите. Макар че председателят на съда преди това предложи на екипа на Банкман-Фрийд да поиска отлагане на процеса, вместо това те избраха да поискат временното му освобождаване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.