НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд се опитва да припише срива на FTX на бившата си приятелка

октомври 5, 2023 17:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд се опитва да припише срива на FTX на бившата си приятелка

Цялата крипто империя на основателя на FTX Сам Банкман-Фрийд е "къща от карти", която е "изградена върху лъжа", заяви Министерството на правосъдието на САЩ във встъпителната си реч по време на съдебния процес срещу основателя на FTX. 

Екипът на защитата на Банкман-Фрийд контрира, че бившият ръководител на FTX е действал добросъвестно – дори когато бизнесът му се е разраснал твърде бързо и се е сринал драматично не по негова вина, заявиха адвокатите му. 

Те преписаха част от вината на бившата му любовница и служителка Каролин Елисън и твърдят, че тя не е успяла да въведе предпазни мерки. Елисън вече се призна за виновна и ще даде показания по време на процеса.

Крипто зимата засегна набирането на средства през третото тримесечие, което спадна до най-ниското си ниво от три години насам, установи компанията за блокчейн разузнаване Messari. 

Според доклад на Wall Street Journal от четвъртък някои от служителите на FTX в САЩ са знаели за пропуските в борсата, които позволиха на Alameda Research да изтегли милиарди от средствата на клиенти.

Служителите на борсата сигнализирали за откритието си на инженерния директор на FTX Нишад Сингх, но проблемът така и не е бил отстранен, съобщиха от WSJ, като се позоваха източници, запознати с въпроса. 

Информацията сочи, че екипът, който е работил за LedgerX, борсата за крипто деривати, закупена от FTX през 2021 г., е проучвал дали кодът за основната борса на FTX може да се използва в САЩ, когато е направил откритието. 

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.