НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията - Alameda Research.

Банкман-Фрийд е усвоил $2.2 милиарда, а други ръководители, включително Нишад Синг, Гари Уанг, Каролин Елисън, Джон Самюел Трабуко и Райън Саламе са получили общо $1 милиард.

Компанията обаче уточни, че тези плащания не включват над $240 милиона, които бившите ръководители са използвали за закупуване на луксозни имоти на Бахамите, нито техните политически и благотворителни дарения.

Освен това, от тези плащания са изключени и “значителните трансфери” към дъщерните дружества на фалиралата компания на Бахамите и в други региони.

FTX все още провежда разследване, за да определи активите, пасивите, трансферите и междуфирмените вземания на компанията между длъжниците на FTX и техните дъщерни дружества.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Coinbase обяви делистинга на шест алткойна, базирани на Етериум


FTX се опитва да възстанови активите на фалиралата крипто борса, откакто Джон Рей е назначен за главен изпълнителен директор.

Компанията заяви, че не може да предвиди евентуалния размер на паричните възстановявания и сроковете, въпреки че има известен контрол или правомощия на държавните органи върху някои от закупените имоти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене