НАЧАЛО Крипто Крими

Ръст на крипто хаковете от началото на годината

07.06.2024 23:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст на крипто хаковете от началото на годината

Крипто Хакерите може би ще имат доходоносна година през 2024 г., която може да надмине постиженията им от 2023 г.

През първото тримесечие на 2024 г. хакери са откраднали дигитални активи на стойност $542.7 милиона, което бележи 42% увеличение в сравнение със същия период на 2023 г.

Основната причина за този скок е непрекъснатата еволюция на стратегиите за хакерските атаки, насочени към по-прости уязвимости, според Мриганка Патнаик, съосновател и главен изпълнителен директор на платформата за крипторискове и разузнаване Merkle Science.

Фишинг атаките, при които хакерите имат за цел да откраднат чувствителна информация, като например частни ключове на крипто портфейли, стават все по-често срещани. Някои фишинг тактики, известни като измами с отравяне на адреси, подмамват инвеститорите да изпращат средства на фиктивни адреси, които приличат на легитимни адреси, с които са взаимодействали преди.

Въпреки че някога смарт договорите бяха основната цел на хакерите, по-усъвършенстваните инструменти и практики за сигурност ги направиха по-малко уязвими. Според доклада HackHub 2024 на Merkle Science, загубите от уязвимости в смарт договорите са намалели с 92% до $179 милиона през 2023 г., в сравнение със зашеметяващите $2.6 милиарда през 2022 г.

Намаляването на експлойтите на смарт договори се дължи на подобрените инструменти за сигурност, които идентифицират и отстраняват уязвимостите, преди да могат да бъдат експлоатирани, както и на това, че хакерите търсят по-лесни цели, които изискват по-малко технически познания, като например кражбата на частни ключове.

Значителното поскъпване на цените на криптовалутите от началото на годината направи крипто пространството по-примамливо за хакерите. По данни на CoinMarketCap общата пазарна капитализация на всички криптовалути се е повишила с 54% от началото на годината (YTD).

Само през май 2024 г. дигитални активи на стойност над $574 милиона са били загубени в 30 отделни крипто хака, което представлява 666% увеличение спрямо предходния месец, според публикация от 1 юни от PeckShield на X.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.