НАЧАЛО Други

Русия продава валути на стойност милиони чрез вътрешния си пазар

ноември 7, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия продава валути на стойност милиони чрез вътрешния си пазар

Наскоро Русия, член на БРИКС, предприе решителни действия на валутните пазари, като извърши значителни валутни транзакции.

Във вторник Централната банка на Русия предприе значителни операции на вътрешния пазар. Това включваше обмен на валута в рамките на секцията на Московската борса, като търговете възлизаха на 0.8 милиарда рубли. Тези трансакции започнаха на 2 ноември 2023 г., като обхванаха понеделник и вторник от тази седмица.

Струва си да се отбележи, че банката използва ресурси от Фонда за национално богатство за извършване на операции в рамките на валутния пазар, както съобщава ТАСС. В докладите от същия източник се подчертаваше, че Русия използва инструменти в китайски юани и рубли за обмен на валута.

Целта на руските инициативи за “купуване” и “продаване” е да се поддържат стабилни обеми на търговията с рубли в рамките на валутния пазар. Този стратегически подход е насочен към укрепване на рублата спрямо местните валути, включително валутите на другите страни от БРИКС, особено спрямо щатския долар.

По подобен начин Индия, член на БРИКС, е обвинявана, че активно продава щатски долари на валутния пазар. Според доклади на Reuters Резервната банка на Индия (РБИ) е инструктирала държавна банка да извърши значителни продажби на щатски долари.

Тази директива на РБИ имаше за цел да предотврати по-нататъшния спад на рупията. Забележително е как Индия извърши значителни продажби на щатски долари на валутните пазари, за да стабилизира рупията.

Освен Индия и Китай, и Япония проявиха интерес към смекчаване на възхода на щатския долар. Едновременно с това по-широкият алианс БРИКС полага усилия за намаляване на глобалната зависимост от щатския долар като основна резервна валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Coinbase регистрира огромен ръст на обема на търговия – цената на акциите се изстреля с над 70%

След неотдавнашните регулаторни сътресения в Binance обемите на търговия в Coinbase отбелязаха значителен ръст. Едновременно с този скок се наблюдаваше и значителен ръст в цената на акциите на компанията.

декември 4, 2023 6:00 2 мин. четене

Китайските AI фирми устояват на натиска на САЩ

Налагането на ограничения върху чиповете и санкциите, насочени към китайските компании за изкуствен интелект, нанесоха значителен удар върху напредъка на страната в областта на изкуствения интелект.

декември 3, 2023 21:00 2 мин. четене

Канада се разминава с рецесията, но икономиката се свива

Икономиката на Канада се сблъска с неочакван неуспех през третото тримесечие, разкривайки спад на годишна база от 1.1%, както стана ясно от последните данни, което е далеч от рецесия, но показва спъващ се растеж преди предстоящото решение за лихвените проценти.

декември 3, 2023 19:00 2 мин. четене

Исторически срив на долара предстои според Питър Шиф

В разгара на стремежа на алианса БРИКС да се откаже от зависимостта си от щатския долар икономистът Питър Шиф направи забележителна прогноза за бъдещето на валутата.

декември 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.