НАЧАЛО Финтех

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

Неотдавнашен доклад на руската медия “Известия” разкри, че властите са взели решение да не създават крипто борса. Вместо това те се съсредоточават върху създаването на рамка за функционирането и установяването на крипто борси.

Анатолий Аксаков, ръководител на комисията на Държавната дума по въпросите на финансовия пазар, изрази мнение, че добре дефинирани правила за крипто борсите биха били по-полезни, отколкото една национална борса.

Намерението е тези крипто борси да се използват за трансгранични разплащания, което ще позволи спазването на нормативните изисквания и същевременно ще заобиколи санкциите. Аксаков подчерта, че централната банка ще упражнява надзор върху тези борси, а правилата ще бъдат включени в проектозакона за експерименталните правни режими.

Иван Чебесков, директор на отдела за финансова политика в Министерството на финансите на Руската федерация уточни, че министерството не одобрява създаването на единна национална крипто борса.

Вместо това те предложиха да се обмисли правна уредба, която да позволи на предприятията да създават такива платформи. Министерството също така се застъпи за цялостно регулиране на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес предприемат значителни стъпки, които предвещават нова ера в дигиталната проверка на самоличността.

октомври 1, 2023 19:00 2 мин. четене

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.