НАЧАЛО Други

Руснаците държат $130 милиарда в криптовалути, според министъра на страната

април 8, 2022 15:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Руснаците държат $130 милиарда в криптовалути, според министъра на страната

Руският премиер заяви, че криптовалутите на руснаците са на стойност милиарди долари, но правителството тепърва ще създаде регулаторна рамка за индустрията.

Руснаците колективно държат повече от 10 трилиона рубли ($130 милиарда) в криптовалути като Биткойн (BTC), заяви руският премиер Михаил Мишустин по време на представянето на годишния доклад на руското правителство в четвъртък.

Министър-председателят не спомена източника на тази цифра, като отбеляза, че сумата се основава на „различни оценки“, заявявайки:

Ние добре знаем, че имаме повече от 10 милиона млади хора, които досега са отворили крипто портфейли, в които са превели значителни суми пари, които надхвърлят 10 трилиона рубли.

Ако е вярно, последните оценки на руските криптовалути, цитирани от Мишустин, са доста близки до руското злато, което според съобщенията възлиза на $140 милиарда към края на март 2022 г. Според оценките на Белия дом, руските златни запаси съставляват около 20% от общите резерви на централната банка.

Не Изпускай
Terra купуват $200 милиона в AVAX токени

Последните данни от руското правителство идват месеци, след като Банката на Русия обяви планове за оценка на размера на местните криптовалути миналата година. Оттогава централната банка оцени само годишните крипто транзакции на Русия на стойност около $5 милиарда. По-рано тази година някои източници също изчислиха, че общите криптовалути на Русия възлизат на $214 милиарда.

Въпреки че руснаците инвестират все повече в криптовалути, руското правителство донякъде бавно приема ясни правила за регулиране на нарастващия пазар на криптовалути, като различните правителствени структури не успяват да постигнат консенсус за това как да регулират индустрията. В петък руското финансово министерство внесе друга версия на руския законопроект за криптовалута в правителството, след като промени документа в съответствие със забележки от други министерства и регулатори.

Както беше съобщено по-рано, руската централна банка е един от най-големите местни скептици по отношение на криптовалутите, като управителят на Банката на Русия Елвира Набиулина призова държавата да забрани Биткойн по-рано тази година.

На фона на превръщането на Русия в най-санкционираната страна в света, редица глобални официални лица изразиха загриженост относно нарастващия сценарии за потенциала на Русия да използва криптовалути за избягване на санкции.

По-рано тази седмица първият заместник-управител на Банката на Русия Ксения Юдаева твърди, че избягването на санкции с криптовалути в Русия е „практически невъзможно“, особено за големи транзакции. Съобщава се, че централната банка по-рано повтори, че криптовалути като Биткойн са „всъщност финансова пирамида“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Президентът на Салвадор отмени участието си в конференцията ‘Bitcoin 2022’ в Маями

Някои големи ръководители в индустрията на криптовалутите са уверени, че крипто няма полза за руснаците като инструмент за избягване на санкции. Чанпен Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, най-голямата крипто борса в света по обеми на търговия, заяви в сряда, че руснаците не могат наистина да използват криптовалута, за да избягат от санкции. Това е така, защото крипто транзакциите не са анонимни, каза той:

Повечето транзакции трябва да преминат през централизирана борса, тъй като децентрализираните борси все още нямат достатъчно ликвидност. […] Така че това е погрешно схващане, че Биткойн е анонимен. Анонимната функция на Биткойн е много, много слаба.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене

Tiffany разпродаде цялата си NFT колекция за 20 минути

Американският търговец на луксозни бижута Tiffany & Co. дебютира и разпродаде всичките си 250 NFT в петък за около 20 минути.

август 8, 2022 9:31 1 мин. четене