НАЧАЛО Финтех

Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

юни 5, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Руска банка планира да въведе международна платежна система за криптовалути

Известна руска банка планира да въведе нова международна платежна система, която използва криптовалутни активи, както съобщи наскоро руското издание "Vedomsti".

Представител на Rosbank потвърди, че вече са в ход тестови транзакции с частни и корпоративни клиенти.

Въпреки че конкретните дигитални активи, поддържани за трансгранични плащания, остават неразкрити, техническите аспекти на протокола ще се управляват от B-crypto, руска финтех група.

За да получат достъп до тази услуга, клиентите трябва да преминат през процес за опознаване на клиента (KYC), който се извършва както от банката, така и от B-crypto, според доклада на RBC Group.

Интересното е, че по-малките банки обикновено предлагат трансгранични платежни услуги с фокус върху крипто, а големите финансови институции все още не са възприели такива предложения, според Алексей Войлуков, вицепрезидент на Асоциацията на банките в Русия.

Въпреки това първият заместник-председател на Банката на Русия Владимир Чистюхин посочи, че трансграничните плащания нямат за цел да заменят изцяло конвенционалните методи за международни плащания.

Струва си да се спомене, че Rosbank и нейният собственик Владимир Потанин, който е смятан за най-богатия човек в Русия, бяха санкционирани от Министерството на финансите на САЩ миналата година, за да ограничат финансирането на конфликта на Москва в Украйна.

Едуард Давидов, старши партньор в адвокатска кантора “Емет“, предполага в доклада на RBC Group, че системата за трансгранични плащания потенциално може да позволи на Rosbank да заобиколи наложените санкции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Бразилия пуска дигитални лични карти, базирани на блокчейн

Докато държавите по света се борят с необходимостта от по-сигурни системи за идентификация, Бразилия и Буенос Айрес предприемат значителни стъпки, които предвещават нова ера в дигиталната проверка на самоличността.

октомври 1, 2023 19:00 2 мин. четене

Microsoft възнамерява да включи портфейли за криптовалути в Xbox

Неотдавна публикувани документи разкриха намеренията на Microsoft да включи портфейли за криптовалути в своята игрова конзола Xbox.

септември 27, 2023 13:00 2 мин. четене

Топ британска банка стартира нова стейкинг услуга чрез своето крипто подразделение

Дъщерното дружество на Standard Chartered за криптовалути, Zodia Custody, въведе нова услуга, която позволява на крипто инвеститорите да генерират пасивен доход от своите дигитални активи.

септември 22, 2023 11:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.