НАЧАЛО Регулации

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

Анатолий Аксаков, председател на Комисията по финансовите пазари на Държавната дума на Русия, твърди, че Русия трябва да приеме нови закони, за да защити инвеститорите на дребно от потенциалните загуби от инвестиране в крипто, съобщи местната информационна агенция Интерфакс в сряда.

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.


Длъжностното лице изрази забележките си по време на събитие, подкрепено от Банката на Русия, посветено на защитата на финансовите потребители.


"Дигиталните валути са обект на нашия засилен фокус и ние ще се стремим да осигурим максимална защита на нашите граждани, които инвестират в дигитални активи, защото това е нов инструмент и е доста трудно за неквалифициран инвеститор“, каза Аксаков.


Инвестициите в криптовалути са свързани с много риск, както и с обещаваща възвръщаемост, като глобалните инвеститори изливат милиарди долари в крипто, добави Аксаков. „Със сигурност трябва да предоставим специално законодателство, за да защитим непрофесионален инвеститор от необмислени инвестиции в дигитални валути“, заяви той.


ПРОЧЕТИ ОЩЕSEC няма да налага забрани за криптовалути


Последните новини са в съответствие с новите планове на Банката на Русия за забавяне на транзакциите към крипто борси, за да се защитят инвеститорите на дребно от „емоционални“ покупки на крипто. Сергей Швецов, първият заместник-управител на Банката на Русия, твърди, че тази мярка ще предпази руските инвеститори от загуби при сценарий, при който пазарът на криптовалути „се срива до нула“.


Криптовалути като Биткойн (BTC) се очертаха като популярен инструмент за инвестиции в Русия. Според проучване от август на Руската асоциация на търговците на валути, 77% от руските инвеститори са казали, че криптовалутите са "най-перспективната" инвестиция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бразилия иска да увеличи наказанията за крипто престъпления

Бразилският специален комитет към Камарата на депутатите одобри законопроект, който значително затяга санкциите за финансови престъпления, които използват криптовалути като Биткойн (BTC), според офици...
ОКТ. 4, 2021 16:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света