НАЧАЛО Други

Русия забрани алтернатива на YouTube – ето защо

09.05.2024 12:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия забрани алтернатива на YouTube – ето защо

Руското правителство официално блокира достъпа до платформата за споделяне на видеоклипове Rumble, след като компанията отказа да изпълни изискванията на цензурата.

Крис Павловски, главен изпълнителен директор на Rumble, потвърди новината, като подчерта ангажимента на платформата към свободата на словото и отказа ѝ да се поддаде на външен натиск. Този ход идва на фона на ескалиращото напрежение по отношение на свободата в интернет в Русия, където правителството затяга контрола върху онлайн съдържанието и изисква от платформите да премахват политически чувствителни или вредни материали.

В интервюто си Павловски свързва решението на Русия да блокира Rumble с твърдата позиция на платформата срещу исканията за цензура, като прави паралели с предишни предизвикателства, особено във Франция. Rumble е получавала многобройни искания от руското правителство за цензуриране на различни канали, въпреки че те са отговаряли на условията за ползване на услугата на Rumble.

Павловски подчерта и последиците за други платформи, работещи в Русия, като постави под въпрос спазването от тяхна страна на директивите за цензура.

Новината за руското ограничаването на платформата следва показанията на Павловски относно изискванията за цензура в Бразилия, където Rumble се оттегли поради натиск от страна на съдебната система на страната.

На изслушването, председателствано от републиканеца Крис Смит, бяха разгледани опасенията относно намаляването на гражданските свободи в Бразилия при управлението на президента Луис Инасио Лула да Силва и съдията от Върховния съд Александре де Мораес, като свидетелите разкритикуваха репресивните действия на правителството, задушаващи свободата на изразяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.