НАЧАЛО Регулации

Русия въвеждат специални крипто регулации за офшорните сметки

МАР. 5, 2019 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Русия въвеждат специални крипто регулации за офшорните сметки

Новият набор от мерки по отношение на развитието на “руските офшорки” ще засегне дигиталните активи, споделя на 1-ви март голямата руска информационна агенция ТАСС.


Съобщава се, че руското министерство на икономическото развитие работи по третия набор от мерки за развитие на т.нар. „Руски офшорки“ - места, където компаниите могат да бъдат освободени от заплащане на данъци или следват облекчени правила, които ще включват специална регулация на дигиталните технологии, активи и доставки.


Според съобщенията, заместник-министърът на икономическото развитие на Русия, Иля Торосов, казва на ТАСС, че специалното регулиране на дигиталните активи обхваща криптовалутите. "Ясно е, че е криптовалута, но засега говорим по-общо. Що се отнася до сроковете за изпълнение на третия набор от мерки, в момента не съм готов да дам отговор.”добави Торосов.


В края на февруари, руският президент Владимир Путин нареди на правителството да приложи регулацията, свързана с крипто, до 1-ви юли 2019 г. Инструкциите изискват законодателството да включи регулаторна рамка за дигиталните финансови активи, както и да привлече по-големи финансови ресурси, основани на дигиталните технологии.


Руската парламентарна група Държавна Дума, планира да преразгледа и приеме нови правила за криптовалутите през март, а бившият министър на енергетиката, Игор Юсуфов, също предлага крипто, което е обезпечено със злато. Според съобщенията, Юсуфов каза, че въвеждането на крипто система за енергийния пазар може да намали разходите, свързани с използването на необвързани валути и колебанията на валутните курсове.

Междувременно, руският министър на правосъдието Александър Коновалов твърди, че е твърде рано да се формализира законодателството за крипто. Както конституцията, така и действащото законодателство за финансовата система в Русия „категорично забраняват“ използването на криптовалути като платежно средство, твърди Коновалов.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света