НАЧАЛО Биткойн

Ружа Игнатова от Onecoin държи 230,000 Биткойнa, твърдят доклади

май 16, 2021 23:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ружа Игнатова от Onecoin държи 230,000 Биткойнa, твърдят доклади

За една от ръководителите на Onecoin, Ружа Игнатова, се твърди, че притежава 230,000 BTC на стойност над 11 милиарда долара днес.

Съдебните документи, подадени от жертви на схемата Onecoin, показват, че тя е получила Биткойните от член на емирско кралско семейство в Дубай.

 

Ружа Игнатова на Onecoin която вече повече от три години е в бягство. Тя основава Onecoin заедно със Себастиан Гринууд и нейния брат Константин Игнатов. Onecoin беше предприятие за маркетинг на няколко нива (MLM), което включваше пакети, които привидно бяха обвързани с блокчейн мрежа.

 

Игнатова и нейните съучастници казаха на обществеността, че Onecoin ще бъде най-доминиращият крипто актив и в крайна сметка ще бъде “убиеца на Биткойн”. 

 

Поради своята организационна структура и лъжливи твърдения, крипто общността веднага предупреди хората за операциите на Onecoin.

 

Onecoin стартира на 16-ти септември 2014 г., а до 2015 г. Комисията за финансов надзор на България издаде предупреждение за проекта. Седалището на измамата е базирано в България, но е регистрирано като офшорна компания в Дубай, а дъщерното му дружество Onelife Network е регистрирано в Белиз.

 

В края на 2016 г. започнаха да се показват пукнатини и разследващите казаха, че проектът никога не е използвал никакъв тип блокчейн технология. През 2017 г. американските правоохранителни органи изпратиха тайна заповед за ареста на Игнатова. Малко след това тя изчезна.

 

Себастиан Грийнууд е арестуван през 2018 г., а Константин Игнатов е арестуван в Лос Анджелис през март 2019 г. Оттогава основателите се занимават с няколко съдебни дела, тъй като американските прокурори твърдят, че измамата Onecoin прибрала 4 милиарда долара от жертви по цял свят.

 

Константин Игнатов се призна за виновен за измами и пране на пари през ноември 2019 г., но Игнатова никога не е бил хваната. Сега дело, повдигнато от жертвите на Onecoin показва, че Ружа Игнатова може да има милиарди в Биткойн.

 

Докладите показват, че тя може да има сметка в Дубай на стойност 500 милиона долара, но документи също така твърдят, че Ружа Игнатова може да се е сдобила с 230,000 BTC, като се твърди, че тя е получила BTC на стойност 11 милиарда долара от шейх Сауд, който е син на едно от най-богатите лица в Дубай.

 

Точните подробности за транзакциите не са ясни, но се твърди, че сделката се е състояла през октомври 2017 г., когато BTC се търгуваше на около $6,000. 

 

Ружа Игнатова е успяла да получи “дипломатически креденции” от Междуправителствения фонд за съвместни действия за върхови постижения (ICAFE) и Обединените арабски емирства (ОАЕ). Докладът на Behind MLM подчертава, че “Игнатова е могла да пътува безнаказано”. В статия, публикувана от Рик Стивс, се обяснява, че бившият агент по недвижими имоти Мимун Мадани също е замесен.

 

Схемата на Понци насочи милиарди към банки и недвижими имоти в Дубай, където се твърди, че са били подпомагани от негово превъзходителство шейх Сауд бин Фейсал Ал Касими и бившия агент по недвижими имоти Мимун Мадани”, пише Стив. Репортерът също така описа транзакцията между богатите лица, базирани в ОАЕ, за които се твърди, че са ѝ дали хиляди Биткойни. 

 

Статията отбелязва:

 

В добре документирана и засвидетелствана транзакция шейх Ал Касими връчи четири твърди портфейла (USB устройства), съдържащи 230,000 Биткойни, които тогава бяха на стойност около 50 милиона долара в замяна на сега замразените банкови сметки [Onecoin], други активи и недвижими имоти в ОАЕ на стойност може би 1 милиард долара.

 

Изследователите от Behind MLM казват, че Игнатова може да се укрива на няколко места или да е мъртва. Безброй доклади през последните няколко години предполагат, че тя може да се намира в региона на ОАЕ, Русия или Гърция. Освен това изследователите обясняват, че Обединените арабски емирства и САЩ не споделят споразумение за екстрадиция.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът е обхванат от ‘екстремен страх’ след туита на Мъск

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Питър Шиф: Биткойн напът да се срине под $10,000

В неотдавнашно интервю за Kitco прословутият защитник на златото Питър Шиф прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) все още може да падне под нивото от $10,000 поради принудителни продажби.

август 12, 2022 12:30 1 мин. четене

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене