НАЧАЛО Други

Robinhood ще купи акциите на Сам Банкман-Фрийд за над $600 милиона

септември 2, 2023 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood ще купи акциите на Сам Банкман-Фрийд за над $600 милиона

В официално заявлениe Robinhood оповести споразумение с Маршалската служба на САЩ за придобиване на акциите, които преди бяха собственост на Сам Банкман-Фрийд, но вече не са поради неговия арест.

Понастоящем Банкман-Фрийд е обвинен в измама, а наказателният процес е насрочен за октомври. Индустрията на дигиталните активи рядко е ставала свидетел на спорове от такъв мащаб, белязани от падането на FTX.

Първоначално считана за стожер в индустрията, борсата за криптовалути беше разкрита заради участието си в различни измамни дейности. Вследствие на това бившият главен изпълнителен директор Сам Банкман-Фрийд и няколко топ мениджъри бяха арестувани.

Тъй като младият милиардер очаква предстоящия съдебен процес, Robinhood предприе стъпка за обратно изкупуване на акциите на стойност $605.7 милиона, които той притежаваше в компанията.

Придобиването обхваща 55 милиона акции, които преди това са били собственост на Банкман-Фрийд и на съоснователя на FTX Гари Уанг.

В началото на годината правителството конфискува тези акции, притежавани от двамата ръководители, придобити чрез холдинговата компания Emergent Fidelity Technologies. Споразумението за закупуване наскоро получи одобрение от окръжния съд на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Една от новите членки обяви нови амбициозни финансови проекти

След поканата да се присъедини към блока БРИКС Иран наскоро обяви над 50 финансови проекта, които се осъществяват с други членове на алианса. 

октомври 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

Създателят на Chainlink (LINK) Сергей Назаров смята, че провалът на банковата индустрия и последвалото разочарование на хората от традиционната финансова система може да доведе до масово приемане на криптовалутите.

октомври 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Кога може да се усети ефекта от разширяването на БРИКС

БРИКС, първоначално консорциум на бързоразвиващи се икономики, не само издържа във времето, но и претърпя пълна трансформация след първата си среща на върха през 2009 г.

октомври 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.