НАЧАЛО Други

Robinhood ще издаде собствена кредитна карта

28.03.2024 20:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood ще издаде собствена кредитна карта

Във вторник Robinhood Markets пусна нова кредитна карта, с която цели да разшири присъствието си на пазара на лични финанси и да увеличи броя на абонаментите за премиум ниво.

Ексклузивна за клиентите на Robinhood Gold, тази кредитна карта следва въвеждането на дебитна карта преди две години, която улесни инвестирането на свободни средства. С този ход базираната в Менло Парк, Калифорния, компания се стреми да диверсифицира продуктовата си гама.

Разнообразяването извън основния бизнес за търговия може да послужи и като буфер за Robinhood срещу пазарната волатилност, като например несигурността, предизвикана от поредицата повишения на лихвените проценти от Федералния резерв на САЩ през 2022 г., която разтревожи инвеститорите на дребно.

Картата Robinhood Gold Card няма годишна такса или такси за чуждестранни транзакции и осигурява 3% паричен бонус под формата на бонусни точки при покупки. Освен това резервациите, направени чрез портала за пътувания на Robinhood, носят 5% парична възвръщаемост (кеш бек).

Компанията е започнала да изготвя списък на чакащите за картата, като планира по-широко разпространение по-късно тази година.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ и Китай може да има тежки последици за глобалната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) призова правителствата на САЩ и Китай да предприемат действия за справяне с рязкото увеличаване на дълговете си, като предупреди за потенциални дълбоки последици за световната икономика и лихвените проценти, плащани от други държави.

18.04.2024 17:00 2 мин. четене

Традиционните пазари ги обвзема страх – какво следва?

Нагласите на инвеститорите се промениха, тъй като несигурността хвърля сянка върху пазара на акции, което е сигнал за отклонение от оптимизма, характерен за последните месеци.

18.04.2024 15:00 2 мин. четене

Рисковете от използването на изкуствен интелект в банковия сектор

Най-големият световен банков регулатор Пабло Ернандес де Кос, управител на Банката на Испания и председател на международния Базелски комитет по банков надзор, подчерта, че банките трябва активно да се справят с рисковете, свързани с използването на изкуствения интелект (AI) и машинното обучение (ML) в дейността си.

18.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ролята на Египет в съюза – ето какво трябва да знаем

Според икономиста Шайма Шериф търговското партньорство на Египет със страните от БРИКС се очаква да се съсредоточи върху продоволствената сигурност, особено поради ключовата роля на Русия като основен доставчик на вносната пшеница за Египет.

18.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.