Home

Робърт Кийосаки сподели разочарованието си от това защо хората не купуват Биткойн

16.06.2024 8:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки сподели разочарованието си от това защо хората не купуват Биткойн

Известният финансов педагог и автор на бестселъра "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки изтъкна, че е дълбоко разгневен от неспособността на хората да инвестират в Биткойн (BTC).

На 15 юни Кийосаки, който е известен защитник на Биткойн като средство за предпазване от икономическа нестабилност, публикува за някои от най-досадните оправдания, които постоянно чува от хора, които не искат да харчат пари за BTC. Обичайната причина според него е широко разпространеното убеждение, че Биткойн е твърде скъп.

Макар да признава, че цената на водещата криптовалута е безспорно се е повишила значително, Кийосаки подчерта, че това не означава, че ще запази високото си ниво завинаги. Той напомни на хората една много важна формула от своята книга за инвестициите: Печалба се получава, когато се купува, а не когато се продава. Самият той заяви:

“Чувствам се толкова разочарован, че подтиквам хората да купуват Биткойн. Всички (неубедителни) оправдания, които получавам, изглеждат едни и същи. И най-често: BTC просто е много скъп. Той се е покачил високо… но не толкова, колкото му е потенциалът. Както баща ми ме научи при първата ми инвестиция.. ‘Печелиш пари, когато купуваш, а не продаваш'”.

Кийосаки разкри, че въпреки изключително завишената цена на Биткойн, актива все още запазва потенциала си за растеж. Той препоръча на поддръжниците си да не се притесняват твърде много за цената сега и да се съсредоточат върху инвестирането, когато цените спадат.

Причината, поради която Кийосаки е разочарован, е, че повечето от потенциалните инвеститори смятат, че цената на Биткойн вече е достигнала върха. От друга страна, той все още е оптимистично настроен за неговото бъдеще.

Инвеститорът освен към Биткойн проявява прогресивен интерес и към някои други криптовалути като Етериум (ETH) и Solana (SOL), които според него могат да достигнат нови висоти. Междувременно той предупреди инвеститорите за потенциални бъдещи банкови кризи поради нестабилността на традиционния финансов сектор. Той посъветва хората да помислят за други финансови алтернативи като злато и сребро, за да спасят парите си срещу потенциалния срив на традиционната финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто пазарът под заплаха на фона на спекулациите за намаляване на лихвите и предстоящите изплащания

Основният въпрос, който инвеститорите си задават, е дали цикълът на крипто пазара е достигнал своя пик.

12.07.2024 18:00 1мин. четене

Популярен икономист прогнозира ръст на златото, но остава скептичен към Биткойн

Питър Шиф, известен икономист и критик на Биткойн, прогнозира, че на фона на променящата се пазарна динамика златото ще се представи по-добре от водещата криптовалута.

12.07.2024 16:00 1мин. четене

Биткойн може да се срине под $53,000 според анализатор

Известен анализатор, познат като Bluntz, предупреждава инвеститорите в Биткойн (BTC) след неотдавнашния безуспешен пробив на криптовалутата.

12.07.2024 14:15 1мин. четене

Основателят на VanEck коментира представянето на Биткойн и златото

Ян ван Ек, главен изпълнителен директор на VanEck, участва в телевизионно предаване на CNBC, за да обсъди акциите с малка пазарна капитализация, крипто пазара и др.

12.07.2024 13:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.