НАЧАЛО Биткойн

Робърт Кийосаки: Биткойн не е проблемът на пространството

ноември 27, 2022 17:31 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Робърт Кийосаки: Биткойн не е проблемът на пространството

Авторът на бестселъра "Богат татко, беден татко" остава оптимист относно дългосрочните перспективи на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Неотдавна в предаването Rich Dad Radio Show авторът на бестселъри обсъди Биткойн и провала на FTX с госта си Марк Мос.

Кийосаки посочи, че двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация не могат да бъдат обвързвани с поведението на бившия главен изпълнителен директор на сриналата се крипто борса FTX – Сам Банкман-Фрийд:

Биткойн не е същото като Сам Банкман-Фрийд. Проблемът не е в Биткойн, а в FTX.

Според Кийосаки много хора в неговата възрастова група обръщат гръб на криптовалутите, особено след кризата, но той остава оптимист.

Кийосаки направи съпоставка, че криптовалутата не може да бъде винена за провала на FTX и Банкман-Фрийд, точно както среброто не може да бъде обвинявано за лошото управление на борсово търгуваните фондове (ETF) за благородни метали.

Въпреки, че миналата седмица BTC удари двугодишно дъно, а ETH загуби около 20% от стойността си Кийосаки заяви, че би разгледал значителеният спад като възможност, а не като причина за страх.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ето защо активът ще стане световната резервна валута


Наскоро Кевин О’Лиъри, един от инвеститорите в популярното телевизионно шоу Shark Tank нарече Банкамн-Фрийд “Уорън Бъфет на Биткойн”, а вместо това Кийосаки го сравни с американски измамник, наричайки го “Бърни Мейдоф на криптовалутите”, което само по себе си говори за мнението на авторът спрямо основателя на FTX. Бърнард Мейдоф е измамник, извършил най-голямата Понци измама в историята на стойност около $65 милиарда. Важно е да се подчертае, че О’Лиъри продължава да се опитва да защити имиджа на Банкман-Фрийд, като мотивите му са съмнителни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.