НАЧАЛО Блокчейн

Ripple и XRP трансформират африканския континент

май 11, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple и XRP трансформират африканския континент

Докладът "African Blockchain Report 2022", изготвен от CV VC в сътрудничество с южноафриканската Standard Bank, подчерта широкото разпространение на Ripple и XRP в 13 африкански държави.

Въпреки че беше публикуван в края на април 2023 г., този доклад не получи голямо внимание от общността на XRP. В него е посветена цяла страница на технологичните постижения на Ripple.

В доклада се набляга на огромните възможности за доставчиците на дигитални платежни услуги като Ripple в Африка. Въпреки че през последните години е постигнат значителен напредък, регионът все още има неизползван потенциал.

Очаква се до 2025 г. приходите от електронни плащания да се увеличат с 20% и да достигнат $40 милиарда.

Въпреки този потенциал, във финансовата система на континента има пропуски, поради което многобройни физически и юридически лица нямат достъп до банкови услуги. Криптовалутата представлява решение, особено поради широкото използване на мобилни телефони в Африка.

Понастоящем по-малко от 10% от всички плащания в Африка се извършват по дигитален път.

Авторите на доклада предполагат, че използването на блокчейн и криптовалути за парични преводи може да доведе до средни спестявания на такси от 6.3%, а в Африка на юг от Сахара спестяванията могат да достигнат 8.46% в сравнение с традиционните методи.

Ripple вече установи силно присъствие в Африка. В доклада е представена карта, на която са показани страните, в които Ripple работи активно, а именно Бенин, Буркина Фасо, Кот д’Ивоар, Египет, Гана, Кения, Мали, Нигер, Нигерия, Сенегал, Южна Африка, Того и Уганда.

Авторите подчертават как решението на Ripple за ликвидност при поискване (ODL), базирано на XRP, е от полза, както за финансовите институции, така и за физическите лица.

То дава възможност за глобални плащания в реално време на значително по-ниска цена, без да се обвързва оборотният капитал в сметките по местоназначение.

Чрез използването на XRP като мостова валута средствата могат да се изпращат и получават в местна валута и от двете страни на транзакцията.

Освен това в доклада се споменава, че мултинационалните финансови институции могат да използват разширяващата се глобална мрежа на Ripple, за да намалят разходите си и да получат достъп до релси за плащане по целия свят.

Ripple си сътрудничи с местни финансови институции и финтех компании за улесняване на по-добри трансгранични парични преводи в региона, включително регионална оперативна съвместимост на плащанията и безпроблемно движение на пари на целия континент.

В доклада се подчертава и партньорството на Ripple с MFS Africa, обявено през първото тримесечие на 2023 г. Базиранят в Южна Африка MFS Africa използва ODL за разработване на платежни услуги, съвместими с ISO20022, като използва платежни релси, базирани на блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят заедно за разработване на леки клиентски решения, които поддържат трансфери между веригите, използвайки доказателства за нулево знание (ZK).

май 18, 2023 17:00 2 мин. четене

Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

Китай има за цел да обучи половин милион експерти по блокчейн като част от усилията си да насърчи растежа на блокчейн и Web3 индустриите в страната. 

май 15, 2023 15:20 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.