НАЧАЛО Други

Ripple (XRP) обвинени в манипулация на цените

ЮЛИ. 5, 2018 14:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple (XRP) обвинени в манипулация на цените

Едно от последните събития, свързани с Ripple Labs, няма нищо положително в него. Частният крипто инвеститор на XRP твърди в последния съдебен процес за измами, че Брадли Гарлингхаус, главният изпълнителен директор на Ripple и Ripple Labs Inc., са смесили собствените си Ripple технологии, а също и цената е манипулирана за тяхната печалбата.


И трите дела твърдят, че централизираният статут на XRP и модела на предлагане без добив дава възможност на Ripple Labs Inc. да разполага с неограничен период на ICO. Това доведе до нарастването на токените им с близо 100 млн. Долара. Това е равностойно само за четвъртото тримесечие през 2017 г.

Дори и да има продължителен дебат, ако XRP е ценна книга или не, то все още трябва да бъде изяснено. Кайл Самани, съосновател на Multicon добави, че търговците трябва да стоят настрана от Ripple, тъй като той е сигурен, че е ценна книга. Но основателят Брад Гарлингхаус категорично отрича всяко твърдение, че това е ценна книга от всякакъв вид.

"За нас е съвсем ясно, че Ripple е ценна книга. Не знаем кога ще излезе тази новина, но катализаторите изглежда са изчезнали от Ripple. Искам да кажа, че ако Ripple бъде официално обявен за ценна книга от SEC, всички крипто борси ще спрат търговията Ripple. Така че, ако това се случи, ликвидността на XRP ще изсъхне и цената ще падне."
Но, като се има предвид, че тя все още не е класифицирана като ценна книга, и трите удара по Ripple Labs могат да бъдат свързани и да издухват замъглената визия. The Recorder съобщават, че продажбата на XRP "потиска всеки друг източник на приходи в Ripple".

Ако известният тест Howey (тест, създаден от Върховния съд на САЩ през 1946 г.) разбере дали активът е ценна книга или не много, ще бъде разкрито. Съответно може да се докаже, че историята е една много дълго, незаконно ICO, което ще бъде последвано от успешни дела, които дават огромен, критичен удар върху крипто сферата в глобален мащаб. Или ако не успее и Ripple ( XRP ) ще продължава успеха си на пазара и адаптацията към по-добро.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36...
ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света