НАЧАЛО Други

Ripple (XRP) обвинени в манипулация на цените

ЮЛИ. 5, 2018 14:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple (XRP) обвинени в манипулация на цените

Едно от последните събития, свързани с Ripple Labs, няма нищо положително в него. Частният крипто инвеститор на XRP твърди в последния съдебен процес за измами, че Брадли Гарлингхаус, главният изпълнителен директор на Ripple и Ripple Labs Inc., са смесили собствените си Ripple технологии, а също и цената е манипулирана за тяхната печалбата.


И трите дела твърдят, че централизираният статут на XRP и модела на предлагане без добив дава възможност на Ripple Labs Inc. да разполага с неограничен период на ICO. Това доведе до нарастването на токените им с близо 100 млн. Долара. Това е равностойно само за четвъртото тримесечие през 2017 г.

Дори и да има продължителен дебат, ако XRP е ценна книга или не, то все още трябва да бъде изяснено. Кайл Самани, съосновател на Multicon добави, че търговците трябва да стоят настрана от Ripple, тъй като той е сигурен, че е ценна книга. Но основателят Брад Гарлингхаус категорично отрича всяко твърдение, че това е ценна книга от всякакъв вид.

"За нас е съвсем ясно, че Ripple е ценна книга. Не знаем кога ще излезе тази новина, но катализаторите изглежда са изчезнали от Ripple. Искам да кажа, че ако Ripple бъде официално обявен за ценна книга от SEC, всички крипто борси ще спрат търговията Ripple. Така че, ако това се случи, ликвидността на XRP ще изсъхне и цената ще падне."
Но, като се има предвид, че тя все още не е класифицирана като ценна книга, и трите удара по Ripple Labs могат да бъдат свързани и да издухват замъглената визия. The Recorder съобщават, че продажбата на XRP "потиска всеки друг източник на приходи в Ripple".

Ако известният тест Howey (тест, създаден от Върховния съд на САЩ през 1946 г.) разбере дали активът е ценна книга или не много, ще бъде разкрито. Съответно може да се докаже, че историята е една много дълго, незаконно ICO, което ще бъде последвано от успешни дела, които дават огромен, критичен удар върху крипто сферата в глобален мащаб. Или ако не успее и Ripple ( XRP ) ще продължава успеха си на пазара и адаптацията към по-добро.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света