НАЧАЛО Финтех

Ripple влиза в партньорство с централната банка на Уругвай

януари 16, 2023 21:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple влиза в партньорство с централната банка на Уругвай

В момента в общността на XRP доста вълнение предизвиква документ на Централната банка на Уругвай, в който Ripple се споменава седем пъти.

Документът датира от 7 март 2022 г., но се твърди, че е бил публикуван преди по-малко от седмица на уебсайта на Централната банка на Уругвай (BCU), където може да бъде намерен и в момента.

Първо, членът на XRP общността Рафаел Агиар Менендес от Уругвай съобщи за новината, която малко по-късно беше разпространена и от Едо Фарина, главен изпълнителен директор на Alpha Lions Academy.

Подробната роля на Ripple все още не е напълно ясна. Документът обаче разкрива, че Централната банка е регистрирала партньора на Ripple – LATAM SOFTWARE S.A.S. – като „компания за парични преводи“ и ѝ е предоставила правото да възлага услуги специално на Ripple.

В резултат на проверката, извършена от Надзорния съвет за финансови услуги на BCU, подписана от Патриция Фабиана Тудиско Басиняни, се посочва:

LATAM SOFTWARE S.A.S. е предоставило цялата информация, изисквана от действащите разпоредби, за целите на исканата регистрация като дружество за парични преводи.

Също така, че е предоставило информацията и документацията, изисквани от действащите разпоредби относно възлагането на услуги на външни изпълнители, включително актуализирания план за непрекъсваемост на операциите, договорите, подписани с Mati Technologies, Inc. и Ripple Services, Inc. и модела на договора с потребителите на AWS на Amazon Web Services, Inc.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Криптовалутите ще се възстановят, но ще отнеме време


В документа се посочва, че мексиканската компания Mati Technologies отговаря на изискванията за доставчик на технологичната платформа, използвана за процеса на опознаване на клиенти (KYC) при регистрация.

BCU разрешава на LATAM SOFTWARE S.A.S да използва платформата RippleNet въз основа на договор с Ripple Services Inc за обмен на информация между кореспонденти, и за сключването на договор за подизпълнение с доставчика Amazon Web Services (AWS) за хостване на информацията в облака на сървъри в Лондон, Англия, съгласно условията на подписаното на 12 март 2021 г.

Какви са последиците за Ripple?

Понастоящем е неясно какви точно ще са последиците. Въпреки това, известният член на общността на XRP Вратоф Канеман обясни: „Като се поразровим малко повече, изглежда, че те възнамеряват да сключат договор с Ripple само за съобщения/данни, а не за ODL.“

Забележително е, че Уругвай беше първата държава, която проведе мащабна пилотна програма за CBDC (e-песо) през ноември 2017 г., но използва собствена платежна система вместо блокчейн. Въпреки успешния пилотен проект страната все още не е обявила конкретни планове за стартиране на CBDC.

В тази връзка Менендес сподели статия за пътната карта за платежната система за периода 2023-2025 г.

Според презентацията от ноември 2022 г. Централната банка на Уругвай „възнамерява да поеме водеща роля в създаването на подходящи условия за въвеждането на нови продукти или технологии, които допринасят за иновативното развитие на националната платежна система, подобряват нейната ефективност и достъпност и осигуряват нейната оперативна непрекъснатост.“


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трудността на добив скочи – ето с колко


Програмата, която ще се изпълнява през следващите две години, включва завършване на въвеждането на цялостни системи за клиринг 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и насърчаване на въвеждането на система за бързи плащания в съответствие с „най-добрите международни практики“.

Към момента на писане на статията цената на XRP се движи около $0.386, което представлява ръст от близо 10% през последните 7 дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене