НАЧАЛО Други

Ripple съди британска компания за обмен на валути и парични преводи

септември 6, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple съди британска компания за обмен на валути и парични преводи

В неотдавнашен правен спор, възникнал на 4 септември, Ripple Labs Singapore, сингапурският клон на Ripple Inc., започна съдебно производство срещу GCC Exchange, известен доставчик на услуги за обмен на валута и парични преводи.

Съдебното дело се върти около предполагаеми опасения за неплащане във връзка с прехвърлянето на ликвидност в XRP, предоставена от базираното в Сингапур подразделение на Ripple.

В съдебното дело, както бе съобщено от Law360 през юли 2023 г., се твърди, че GCC Exchange не е изпълнила финансовите си задължения за повече от 40,000 XRP трансфера на обща стойност близо €13.8 милиона или приблизително $14.9 милиона. Тези преводи са били извършени като част от предварително договорено споразумение за доставка между двете страни.

Ripple твърди, че GCC Exchange не е уредила дължимите фактури, свързани с изтеглянето на единици XRP. Вследствие на това искът е подаден във Върховния съд на Англия и Уелс, което показва сериозността на стремежа на Ripple да си възстанови дължимите средства.

GCC Exchange е виден глобален играч в сектора на обмяната на валута и паричните преводи, който работи под марката GCC Remit и предлага услуги за трансгранични парични преводи в над 100 държави. Услугите им са предназначени за различни сегменти клиенти, включително емигранти, работници мигранти, студенти и трансгранични предприятия.

GCC Exchange се ангажира да предоставя конкурентни обменни курсове, бърза обработка на транзакциите и удобно за потребителите преживяване чрез дигитални платформи, включително мобилно приложение.

Въпреки че и Ripple, и GCC Exchange се въздържат от коментари по текущите съдебни производства, този иск подчертава сложността и предизвикателствата в сферата на криптовалутите и финансовите борси. 

Решението на Ripple да предприеме правни действия подчертава важността на спазването на договорните задължения в бързо развиващата се сфера на цифровите активи.

Този правен спор между Ripple и GCC Exchange служи като напомняне, че дори утвърдените структури във финтех индустрията трябва да поддържат прозрачни и надеждни финансови транзакции.

Понастоящем XRP преминава през период на макроконсолидация, характеризиращ се със странични ценови движения. Това се случва след значителен спад в стойността на криптовалутата, заличаващ печалбите, постигнати след правната победа на Ripple Labs срещу Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Две дългосрочни инвестиции от портфолиото на Майкъл Бъри

Майкъл Бъри, известният американски инвеститор, получи широко признание за забележителната си прозорливост при предсказването на кризата с високорисковите кредити през 2008 г.

септември 26, 2023 14:00 3 мин. четене

Русия смекчава забраната на износ на петрол – цените се стабилизират

Цените на петрола претърпяха минимални промени по време на волатилна търговска сесия в понеделник. Това се дължеше на облекчаването на ограниченията върху горивата от страна на Русия и на опасенията на инвеститорите относно въздействието на повишените лихвени проценти върху търсенето.

септември 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Amazon инвестира $4 милиарда в AI стартъп

Amazon.com Inc. възнамерява да инвестира до $4 милиарда в Anthropic, с което показва амбицията си да играе важна роля в областта на генеративния изкуствен интелект.

септември 26, 2023 11:00 2 мин. четене

Предстоящият ръст на глобална ликвидност ще даде сериозен тласък на криптовалутите – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че предстоящото нарастване на глобалната ликвидност е в състояние да предизвика вълна от активност в сферата на криптовалутите.

септември 26, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.