Home

Ripple съди британска компания за обмен на валути и парични преводи

06.09.2023 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple съди британска компания за обмен на валути и парични преводи

В неотдавнашен правен спор, възникнал на 4 септември, Ripple Labs Singapore, сингапурският клон на Ripple Inc., започна съдебно производство срещу GCC Exchange, известен доставчик на услуги за обмен на валута и парични преводи.

Съдебното дело се върти около предполагаеми опасения за неплащане във връзка с прехвърлянето на ликвидност в XRP, предоставена от базираното в Сингапур подразделение на Ripple.

В съдебното дело, както бе съобщено от Law360 през юли 2023 г., се твърди, че GCC Exchange не е изпълнила финансовите си задължения за повече от 40,000 XRP трансфера на обща стойност близо €13.8 милиона или приблизително $14.9 милиона. Тези преводи са били извършени като част от предварително договорено споразумение за доставка между двете страни.

Ripple твърди, че GCC Exchange не е уредила дължимите фактури, свързани с изтеглянето на единици XRP. Вследствие на това искът е подаден във Върховния съд на Англия и Уелс, което показва сериозността на стремежа на Ripple да си възстанови дължимите средства.

GCC Exchange е виден глобален играч в сектора на обмяната на валута и паричните преводи, който работи под марката GCC Remit и предлага услуги за трансгранични парични преводи в над 100 държави. Услугите им са предназначени за различни сегменти клиенти, включително емигранти, работници мигранти, студенти и трансгранични предприятия.

GCC Exchange се ангажира да предоставя конкурентни обменни курсове, бърза обработка на транзакциите и удобно за потребителите преживяване чрез дигитални платформи, включително мобилно приложение.

Въпреки че и Ripple, и GCC Exchange се въздържат от коментари по текущите съдебни производства, този иск подчертава сложността и предизвикателствата в сферата на криптовалутите и финансовите борси. 

Решението на Ripple да предприеме правни действия подчертава важността на спазването на договорните задължения в бързо развиващата се сфера на цифровите активи.

Този правен спор между Ripple и GCC Exchange служи като напомняне, че дори утвърдените структури във финтех индустрията трябва да поддържат прозрачни и надеждни финансови транзакции.

Понастоящем XRP преминава през период на макроконсолидация, характеризиращ се със странични ценови движения. Това се случва след значителен спад в стойността на криптовалутата, заличаващ печалбите, постигнати след правната победа на Ripple Labs срещу Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.