НАЧАЛО Алткойни

Ripple ще инвестира $2 милиона за блокчейн изследвания

юни 15, 2018 22:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple ще инвестира $2 милиона за блокчейн изследвания

Ripple Labs реши да инвестира 2 милиона долара за период от пет години в изследване на блокчейн технологията.

Компанията ще финансира McCombs School of Business, едно от училищата в The University of Texas, Остин. Това е най-старото обществено училище в цял Тексас.

Ripple вече обяви в университетската Blockchain Research Initiative [UBRI], че ще инвестира 50 млн. долара в академични изследвания в областта на блокчейн технология в началото на юни, заявявайки, че ще сътрудничи на 17 университета по целия свят за изследвания.

Сред тези университети е Масачузетския технологичен институт, Пристънския университет, Международния институт по информационни технологии, Хайдерабад [IIIT-H] и Университета на Люксембург.

Според съобщението на Ripple за UBRI те ще финансират тези училища за:

  • Сътрудничество в областта на научните изследвания и техническото развитие, което ще стимулира широко разбиране и иновации в технологията.
  • Създаване на нова учебна програма, за да се посрещне голямото търсене на студентите за изучаване на блокчейн, криптовалутите и други теми свързани с FinTech.
  • Стимулиране на идеи и диалог между студенти, преподаватели, технолози и бизнес лидери по теми от общ интерес.

Cesare Fracassi, доцент по финанси, съобщава, че е казал, че McCombs School of Business, че все още няма твърд план за това как ще насочи тези средства. Fracassi заяви:

Не само бизнес училището, но и други клонове ще могат да участват също. Например, медицинското училище изрази интерес към блокчейн изследвания.

Плановете на Ripple за дългосрочно бъдеще, след като заявиха, че научните изследвания в областта на блокова технология от университетите са от решаващо значение. Те казаха:

Като традиционен гръбнак на иновацията, университетите предлагат уникална независимост и строгост, които частният сектор не може[да предложи]. Те също отговарят за обучението на работната сила на бъдещето.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене