НАЧАЛО Алткойни

Ripple ще инвестира $2 милиона за блокчейн изследвания

юни 15, 2018 22:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple ще инвестира $2 милиона за блокчейн изследвания

Ripple Labs реши да инвестира 2 милиона долара за период от пет години в изследване на блокчейн технологията.

Компанията ще финансира McCombs School of Business, едно от училищата в The University of Texas, Остин. Това е най-старото обществено училище в цял Тексас.

Ripple вече обяви в университетската Blockchain Research Initiative [UBRI], че ще инвестира 50 млн. долара в академични изследвания в областта на блокчейн технология в началото на юни, заявявайки, че ще сътрудничи на 17 университета по целия свят за изследвания.

Сред тези университети е Масачузетския технологичен институт, Пристънския университет, Международния институт по информационни технологии, Хайдерабад [IIIT-H] и Университета на Люксембург.

Според съобщението на Ripple за UBRI те ще финансират тези училища за:

  • Сътрудничество в областта на научните изследвания и техническото развитие, което ще стимулира широко разбиране и иновации в технологията.
  • Създаване на нова учебна програма, за да се посрещне голямото търсене на студентите за изучаване на блокчейн, криптовалутите и други теми свързани с FinTech.
  • Стимулиране на идеи и диалог между студенти, преподаватели, технолози и бизнес лидери по теми от общ интерес.

Cesare Fracassi, доцент по финанси, съобщава, че е казал, че McCombs School of Business, че все още няма твърд план за това как ще насочи тези средства. Fracassi заяви:

Не само бизнес училището, но и други клонове ще могат да участват също. Например, медицинското училище изрази интерес към блокчейн изследвания.

Плановете на Ripple за дългосрочно бъдеще, след като заявиха, че научните изследвания в областта на блокова технология от университетите са от решаващо значение. Те казаха:

Като традиционен гръбнак на иновацията, университетите предлагат уникална независимост и строгост, които частният сектор не може[да предложи]. Те също отговарят за обучението на работната сила на бъдещето.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Gemini добавя стейкинг за MATIC, ETH, SOL и DOT

Базираната в Ню Йорк крипто борса заяви, че услугата ѝ за стейкинг ще позволи на клиентите да залагат своите криптовалути и да получават награди в рамките на сметката си в Gemini.

август 19, 2022 21:45 1 мин. четене

Solana може да скочи покрай Сливането на Етериум

Популярен анализатор представя какво може да се случи на хоризонта с един от най-големите проекти в крипто пространството.

август 19, 2022 19:21 1 мин. четене

Биткойн до $20,000 – Етериум до $1,000, според бивш анализатор на Ark Invest

Отварянето на крипто пазара в червената зона днес може да е изненада за някои, но много анализатори и ентусиасти са предвидили и очаквали подобно развитие.

август 19, 2022 16:33 1 мин. четене

Децентрализацията на Етериум е застрашена, твърди проучване

Според този доклад децентрализацията на Етериум и Solana може да е застрашена, се твърди в доклад на Messari.

август 19, 2022 9:23 1 мин. четене