НАЧАЛО Алткойни

Ripple освободи още 1 милиард XRP от ескроу

януари 1, 2023 19:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple освободи още 1 милиард XRP от ескроу

С отключването на 1 милиард XRP токена от ескроу е нормално да се появят притеснения за цената на актива.

През първия ден на годината от ескроу сметките бяха отключени точно 1 милиард XRP токена. 

Макар че подобни събития се смятат за обичайни от мнозина в общността, този път не мина без изненади. Ако преди това токените са били отключени директно от ескроу сметките на Ripple, този път, според Whale Alert, това е станало в неизвестни сметки.

Въпреки това Bithomp идентифицира тези адреси като адреси на Ripple, всеки от които в момента притежава 1 милиард XRP. 

Същите токени, които бяха отключени днес, все още се намират в портфейлите и все още не са пренасочени към борси или други ODL коридори.

Отключвайки XRP от ескроу всеки месец, Ripple има за цел да внесе предвидимост в предлагането на актива, когато токенът се използва директно от компанията в нейните транзакции. 

Макар че първоначално 55% от 100-те милиарда предлагани токени са били блокирани в такива сметки, сега този брой е спаднал до около 42.7%. По-голямата част от токените вече са на пазара. 

В същото време, според XRPArcade, от месечното освобождаване на 1 милиард XRP токена от ескроу, на пазара остават средно само 184 милиона.

Има възходяща тенденция в настоящото предлагане XRP на пазара, като според последните два тримесечни отчета Ripple отчита нетни продажби на обща стойност около $718 милиона.

Защо фирмата пуска XRP от ескроу?

Ripple освобождава определено количество XRP от ескроу всеки месец като част от цялостната си стратегия за криптовалутата. Компанията заяви, че планира да използва част от токените, които освобождава от ескроу, за финансиране на различни усилия за бизнес развитие и за стимулиране на маркет мейкърите да използват ликвидния пул на XRP. 

Тя също така заяви, че освободените от ескроу XRP не се продават на свободния пазар, а се използват по контролиран и прозрачен начин, за да се подпомогне изграждането и поддържането на екосистемата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене