НАЧАЛО Други

Ripple: Още една добра в подкрепа на финтех компанията

май 22, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple: Още една добра в подкрепа на финтех компанията

Правни експерти спекулират за резултата, тъй като правната битка между Ripple и Комисията по ценни книжа и борси (SEC) се приближава до обобщеното съдебно решение.

От подобни текущи съдебни спорове могат да се извлекат ценни изводи.

Стюарт Олдероти, главен юридически директор на Ripple, наскоро сподели едно важно развитие. Той изтъкна становище на Върховния съд, в което се подчертава необходимостта от адаптиране на правните фактори към развиващия се дигитален пейзаж. 

Ripple твърди, че тестът на Хауи и неговият статут трябва да се тълкуват в рамките на общото право.

Компанията възприема признанието на Върховния съд като сериозно потвърждение в подкрепа на своята позиция. В основата на аргумента на Ripple е твърдението, че “инвестиционният договор” изисква договорно споразумение, предоставящо права след продажбата и съответните задължения.

Олдероти разкритикува позицията на SEC по аргумента за “общо предприятие”, като посочи миналите грешки на регулатора. Признанието на Върховния съд за адаптиране на правните фактори към съвременния свят може да има далечни последици за Ripple и индустрията на криптовалутите.

Друга спорна точка е разпечатването на документите на Хинман, които разкриват как SEC първоначално е категоризирала криптовалути като Биткойн и Етериум като ценни книжа. Ripple постигна победа, тъй като искането за запечатване на документите беше отхвърлено. Документите трябва да бъдат разпечатани на 6 юни.

При скорошно развитие на събитията и двете страни поискаха едноседмично удължаване на срока за представяне на своите насрещни искания за обобщено съдебно решение и придружаващите ги доказателства. Новият краен срок е 13 юни 2023 г.

От декември 2020 г. Ripple води съдебна битка със SEC, обвинена в провеждане на нерегистрирано предлагане на ценни книжа на стойност $1.3 милиарда чрез продажба на XRP токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.