НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

ЮЛИ. 14, 2018 09:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

Ripple (XRP) обяви, че иска да поеме над 50% от финансовия сектор на Индия, като обработва плащания с ниски такси и ефективни системи.

 


Съобщението беше направено по време на финтех конференцията на вицепрезидента на Ripple Asheesh Birla, "Scaling and Digital Disruption", където той казва, че вижда цифровата валута на Ripple XRP се превръща в господстваща сила на Индия, изпреварвайки Биткойн .

XRP, който е спаднал от над 3 долара на върха си до около 0.44 вчера, беше обречен да стане част от компанията, която даде 2 милиарда XRP на цялото население на страната, според Birla. Проектът е замислен, за да запознае всички индиици с криптовалутите и да насърчи приемането им в суб-континента. Заместник-председателят на Ripple обясни разсъжденията си и защо изостави идеята:

Гледаме Индия oт рано и видяхме два милиарда души - огромен пазар. И решихме как ще получите два милиарда души, които да ползват Ripple?

Цената на раздаването би била значителна, възлизаща на около 880 милиона долара по текущия курс на XRP, но най-вече, ако токена се е върнал на най-високите си стойности, той ще "избухне" до $7 милиарда.

Ясно е, че да снабдиш 2 милиарда души с токени, много от които нямат достъп до електронни данни или банкиране, би било невъзможна задача. По-рано Ripple дори обмисляше по-големи раздавания. Birla обясни, че компанията е решила, че по-добър начин на разпространение ще бъде изграждането на мрежа от банки:

Ние разбрахме, че ако получите най-големите три банки на Индия да навлязат в Ripple, получите 80% от пазарния дял ... И така, ние осъзнахме, че през следващите пет години един милиард души ще бъдат вкарани в Индия, но те ще бъдат банкирани през техния телефон. Така че започнахме да се насочваме към доставчиците на мобилни телефони и телекомите. 

Birla казва, че Ripple сега има 50% от индийския пазар "или интегриран в Ripple или в сделката, като вид тръбопровод, който ще бъде подписан в Индия".


Осигуряването на индийския пазар и работата с японските и южнокорейските банкови системи биха могли да помогнат на Ripple да създадат глобална финансова мрежа на блокчейн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

ALPHA демоснтрира сила след интеграции с Binance Smart Chain и Compound

Alpha Finance Lab (ALPHA) претърпя пробив на цената на 25-ти февруари, тъй като поредица от важни партньорства доведоха до нов интерес към DeFi платформата. Данните от TradingView показват, че сл...
ФЕВ. 27, 2021 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн е един от най-обещаващите проекти за 2021 година (видео)

В ново видео анализаторът и търговецът казва на своите 435,000 абонати, че вярва, че Litentry (LIT), протокол за агрегиране на идентичност, има забележителен потенциал за растеж."Когато излизам на лов...
ФЕВ. 27, 2021 15:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DEX агрегаторът 1inch се разширявана на Binance Smart Chain

1inch преминава към Binance Smart ChainДецентрализираният борсов агрегатор 1inch заяви в четвъртък, че се разширява до Binance Smart Chain, според съобщение. Ходът идва сред много проекти, които се от...
ФЕВ. 27, 2021 21:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубайски фонд продава Биткойн за $750 милиона за да купи Cardano и Polkadot

И двата блокчейна са високоскоростни мрежи, които могат да поддържат евтино внедряване на смарт договори и да осигуряват мащабируемост на нови разработчици.Фондът твърди, че притежава нетни активи за ...
ФЕВ. 27, 2021 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света