НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

ЮЛИ. 14, 2018 09:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

Ripple (XRP) обяви, че иска да поеме над 50% от финансовия сектор на Индия, като обработва плащания с ниски такси и ефективни системи.


Съобщението беше направено по време на финтех конференцията на вицепрезидента на Ripple Asheesh Birla, "Scaling and Digital Disruption", където той казва, че вижда цифровата валута на Ripple XRP се превръща в господстваща сила на Индия, изпреварвайки Биткойн .

XRP, който е спаднал от над 3 долара на върха си до около 0.44 вчера, беше обречен да стане част от компанията, която даде 2 милиарда XRP на цялото население на страната, според Birla. Проектът е замислен, за да запознае всички индиици с криптовалутите и да насърчи приемането им в суб-континента. Заместник-председателят на Ripple обясни разсъжденията си и защо изостави идеята:

Гледаме Индия oт рано и видяхме два милиарда души - огромен пазар. И решихме как ще получите два милиарда души, които да ползват Ripple?

Цената на раздаването би била значителна, възлизаща на около 880 милиона долара по текущия курс на XRP, но най-вече, ако токена се е върнал на най-високите си стойности, той ще "избухне" до $7 милиарда.

Ясно е, че да снабдиш 2 милиарда души с токени, много от които нямат достъп до електронни данни или банкиране, би било невъзможна задача. По-рано Ripple дори обмисляше по-големи раздавания. Birla обясни, че компанията е решила, че по-добър начин на разпространение ще бъде изграждането на мрежа от банки:

Ние разбрахме, че ако получите най-големите три банки на Индия да навлязат в Ripple, получите 80% от пазарния дял ... И така, ние осъзнахме, че през следващите пет години един милиард души ще бъдат вкарани в Индия, но те ще бъдат банкирани през техния телефон. Така че започнахме да се насочваме към доставчиците на мобилни телефони и телекомите. 

Birla казва, че Ripple сега има 50% от индийския пазар "или интегриран в Ripple или в сделката, като вид тръбопровод, който ще бъде подписан в Индия".


Осигуряването на индийския пазар и работата с японските и южнокорейските банкови системи биха могли да помогнат на Ripple да създадат глобална финансова мрежа на блокчейн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Нов актив, скочил с 6,200%, може да продължи да нараства

Рейджър каза на последователите си, че той смята, че Shroom.Finance (SHROOM) ще се удвои в следващите 30 дни. “SHROOM в момента е около $0.01 и ако MEME може да стигне от $30 до $1,600 в един мес...
СЕП. 30, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е най-уместен в сферата на дигиталните валути на централните банки

В доклад, публикуван в началото на тази година, WEF казва, че централните банки и правителствените агенции разглеждат потенциала на CBDC за решаване на многогодишни глобални финансови проблеми като фи...
СЕП. 30, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над $11 милиарда са заключени в DeFi - Uniswap е на челна позиция

Вече има над $10 милиарда в заключени активи в различните DeFi протоколи, според данни от DeFi Pulse. Трите протокола с най-много заключена стойност са Uniswap с $2.07 милиарда, MakerDAO с $1.95 милиа...
СЕП. 28, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света