НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

ЮЛИ. 14, 2018 09:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

Ripple (XRP) обяви, че иска да поеме над 50% от финансовия сектор на Индия, като обработва плащания с ниски такси и ефективни системи.


Съобщението беше направено по време на финтех конференцията на вицепрезидента на Ripple Asheesh Birla, "Scaling and Digital Disruption", където той казва, че вижда цифровата валута на Ripple XRP се превръща в господстваща сила на Индия, изпреварвайки Биткойн .

XRP, който е спаднал от над 3 долара на върха си до около 0.44 вчера, беше обречен да стане част от компанията, която даде 2 милиарда XRP на цялото население на страната, според Birla. Проектът е замислен, за да запознае всички индиици с криптовалутите и да насърчи приемането им в суб-континента. Заместник-председателят на Ripple обясни разсъжденията си и защо изостави идеята:

Гледаме Индия oт рано и видяхме два милиарда души - огромен пазар. И решихме как ще получите два милиарда души, които да ползват Ripple?

Цената на раздаването би била значителна, възлизаща на около 880 милиона долара по текущия курс на XRP, но най-вече, ако токена се е върнал на най-високите си стойности, той ще "избухне" до $7 милиарда.

Ясно е, че да снабдиш 2 милиарда души с токени, много от които нямат достъп до електронни данни или банкиране, би било невъзможна задача. По-рано Ripple дори обмисляше по-големи раздавания. Birla обясни, че компанията е решила, че по-добър начин на разпространение ще бъде изграждането на мрежа от банки:

Ние разбрахме, че ако получите най-големите три банки на Индия да навлязат в Ripple, получите 80% от пазарния дял ... И така, ние осъзнахме, че през следващите пет години един милиард души ще бъдат вкарани в Индия, но те ще бъдат банкирани през техния телефон. Така че започнахме да се насочваме към доставчиците на мобилни телефони и телекомите. 

Birla казва, че Ripple сега има 50% от индийския пазар "или интегриран в Ripple или в сделката, като вид тръбопровод, който ще бъде подписан в Индия".


Осигуряването на индийския пазар и работата с японските и южнокорейските банкови системи биха могли да помогнат на Ripple да създадат глобална финансова мрежа на блокчейн.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Cosmos (ATOM) достигна нов връх на фона на пазарния спад

Въпреки че се е отдръпнала до $40.82 към момента на публикуване, този скок бележи първия път, когато криптовалутата ATOM пробива над нивото то $40. Спечелвайки над 360% от средата на юли, Cosmos вече ...
СЕП. 20, 2021 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Hydra' актуализацията на Cardano ще е революционна

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън казва, че нова инициатива, наречена “Hydra”, се разработва на новия хард форк Alonzo, за да подобри аспектите на мащабируемостта и съхранението. Lot's to say abo...
СЕП. 19, 2021 20:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове местят Етериум (ETH) за над $750 милиона

Според данните, споделени от услугата за проследяване на Whale Alert, през последните 36 часа притежателите на големи количества крипто, известни като китове, са прехвърлили 251,261 ETH - втората най-...
СЕП. 19, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света