НАЧАЛО Регулации

Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

юли 23, 2018 9:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

Индийската централна банка, РБИ (Резервната банка на Индия), призова Върховния съд на страната да регулира криптовалутите, съобщиха от Financial Express на 21-и юли.

През април тази година РБИ обяви, че ще спре да предоставя услуги на фирми или лица, занимаващи се с крипто, позовавайки се на високи рискове.

Старшият адвокат на РБИ Шям Диван заяви на пейка, ръководена от главния съдия Дипак Мишра, че е необходимо да се регулират Биткойн (BTC) и други криптовалути, тъй като тези „специални средства“ ще „насърчават незаконните сделки“.

Диван също така посочи, че въпросът има „огромни политически измерения“, които свидетелстват, че криптото има потенциал да окаже влияние върху глобалните парични потоци.

Старшият адвокат обясни, че интердисциплинарният комитет, ръководен от секретаря по икономическите въпроси, Subhash Garg, създаден през 2017 г., за да разработи регулаторната рамка за крипто, разглежда този въпрос. РБИ изисква три седмици, за да отговори на множество петиции относно разпоредбите.

На 19-и юли Върховният съд съобщи за отлагане на окончателното изслушване относно забраната на РБИ за крипто сделки – първоначално насрочена за 20-и юли – до 11-и септември.

Априлската забрана за крипто бе критикувана от индийската крипто-общност, включително онлайн петиция за обръщане на забраната, която събра над 44,000 подписа. През май Върховният съд на Индия реши да не издава временно обръщане на забраната на РБИ, търсена от единадесет крипто-свързани фирми.

Също през май Върховният съд на Индия разпореди да не могат да се подават петиции във Висшия съд на Индия срещу решението на РБИ за забрана на крипто сделките. На 5-и юли приключи тримесечният краен срок за оттегляне от крипто на бизнеса, което означава, че забраната напълно влезе в сила.

На 12-и юли един анонимен източник в индийското правителство съобщи, че властите могат да планират класифицирането на криптовалутите като стоки, вместо да въвеждат крипто забраната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Губернаторът на Калифорния отхвърли въвеждане на строги крипто регулации

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм отхвърли законопроект, който щеше да наложи по-строги регулаторни мерки за крипто бизнесите, които работят в Златния щат.

септември 27, 2022 19:06 1 мин. четене

Kraken няма да се регистрира в SEC, твърди новото CEO

Бъдещият главен изпълнителен директор на крипто борсата Kraken съобщи, че фирмата не планира да се регистрира в Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

септември 26, 2022 13:47 1 мин. четене

Русия иска да позволи трансгранични плащания с криптовалути

Съобщава се, че руското министерство на финансите и централната банка са постигнали съгласие по законопроект, който позволява трансгранични разплащания с криптовалути, като по този начин се отхвърля предишното противопоставяне на Банката на Русия.

септември 23, 2022 18:53 1 мин. четене

Coinbase се сдоби с лиценз за работа в Нидерландия

Coinbase получи регулаторно одобрение да оперира в Нидерландия, превръщайки се в първата голяма крипто борса, която успява да се справи с това начинание.

септември 23, 2022 16:18 1 мин. четене