НАЧАЛО Финтех

Revolut позволява на бизнеси да приемат онлайн плащания

декември 8, 2020 12:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut позволява на бизнеси да приемат онлайн плащания

Финтех стартъпът Revolut стартира собствено решение за онлайн плащания.

С този ход компанията се конкурира директно със Stripe, Adyen, Braintree или Checkout.com. Това е вътрешен продукт, а не просто свеж слой боя върху съществуващо решение.

Добре е да се има предвид, че Revolut вече предлага бизнес акаунти. Компанията позволява да изпращате и получавате международни плащания и да обменяте средства в множество валути. Можете също така да поръчате дебитни карти, за да харчите пари директно от вашата сметка в платформата.

С решението за придобиване на Revolut компанията прави една крачка напред, тъй като вече можете да приемате картови плащания от вашитете клиенти. Revolut поддържа 14 валути и урежда плащанията по вашата сметка в Revolut Business на следващия ден.

Що се отнася до таксите, получавате малка надбавка от безплатни такси за обработка на плащания с карта в зависимост от вашия план. Над този лимит плащате 1,3% за транзакции с карти от клиенти със седалище в Европа и Великобритания. За други карти, плащате 2,8% за всички транзакции.

Това е малко по-евтино от Stripe, който струва 1,4% + 0,20 паунда за европейски карти и 2,9% + 0,20 паунда за неевропейски карти. Разбира се, компании като Stripe оптимизират своята платежна инфраструктура в продължение на много години. В момента Stripe поддържа повече методи за плащания, повече валути, усъвършенствани функции за предотвратяване на измами и т.н.

След като създадете своя търговски акаунт, Revolut предлага приставки за WooCommerce, Prestashop и Magento. Можете също да използвате Merchant API, за да добавите widget за плащане на вашия персонализиран уебсайт.

Ако сте на свободна практика и просто трябва да изпращате няколко фактури на месец, можете също да генерирате връзки за плащане. След това получателят може да плати от уеб страница, хоствана от Revolut.

Основното предимство на решението за придобиване на Revolut е, че е интегрирано с Revolut Business. Можете да виждате плащания и банкиране в един и същ интерфейс, не е нужно да редувате между вашия Stripe акаунт и вашата банкова сметка, за да съгласувате данните за транзакциите.

Това може да работи особено добре за B2B бизнеси, които не обработват много транзакции и не искат да създадат отделно решение за плащания. 

Онлайн плащанията са достъпни за бизнес клиенти във Великобритания, Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Испания и Швеция. Останалата част от Европейското икономическо пространство трябва да получи функцията скоро.

Visa предлага нова кредитна карта с Биткойн награди – Прочетете още тук!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.