НАЧАЛО Алткойни

Revolut добави Elrond (EGLD) към платформата си

август 26, 2022 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut добави Elrond (EGLD) към платформата си

Британската финтех и банкова компания Revolut си партнира с Elrond, за да въведе в платформата си криптовалутата EGLD.

EGLD на Elrond ще бъде достъпна за над 20 милиона потребители на Revolut в над 30 държави – възможност, която главният изпълнителен директор на Elrond Бениамин Минку нарече „огромна“.

Този ход бележи залог на основната технология на блокчейнa, като се има предвид, че нейният токен се срина с около 90% от историческия си връх през ноември 2021 г. Общата му заключена стойност (TVL) също се срина през това време и сега възлиза на $157 милиона, според DefiLlama.

„Това е огромна стъпка напред в предоставянето на EGLD на голяма аудитория от хора“, каза Минку. „Листването е едно, но има и други неща, като например стейкинг и някои други функции.“

Elrond стартира своята основна мрежа през юли 2020 г., като използва свой собствен уникален алгоритъм за консенсусния механизъм за доказателство за залог (PoS), наречен SPoS (Secure Proof of Stake), за да поддържа своя блокчейн.

„Вярваме, че мрежата на Elrond ни позволява да се мащабираме динамично с търсенето на мрежата по начин, по който никоя друга мрежа не може да го направи на този етап“, каза Минку.

Децентрализираната борса и дигиталния портфейл Maiar на мрежата бяха премахнати от мрежата през юни 2022 г. след „подозрителна дейност„. Този инцидент доведе до спад на стойността на токена MEX на портфейла с над 90%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: SEC отново отлага решението за Биткойн ETF на VanEck


EGLD също пострада, като малко след инцидента се смъкна до $38. Цената му остава по-ниска от най-високата си стойност за всички времена, от около $540, отбелязана на 23 ноември 2021 г., като към момента на писане на статията се търгува за около $56.20.

Въпреки че все още няма значителни актуализации на екосистемата на мрежата, Минку заяви, че ще има какво да очакваме през следващите месеци. Най-конкретно през ноември – когато в Париж ще се проведе първата конференция на Elrond.

„Работим по няколко неща и с тази конференция хората ще добият представа за това, към какво наистина се насочва цялото това пространство и върху какво работим тихомълком от известно време насам“, каза Минку.

Минку каза, че напредвайки, той вижда, че Elrond се превръща в „следващия фундаментален слой за метавселената“.

„Смятам, че пейзажът на метавселената ще бъде абсолютно определящ за следващите десетилетия“, каза той. „Но без блокчейн метавселената наистина не може да съществува – така че това е посоката, към която много силно се стремим.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Най-бързо растящите криптовалути за 2023 година

Най-бързо поскъпващи криптовалути през 2023 година. Всяка една от тях разполага с голям потенциал да расте по време на бичи пазар.

януари 29, 2023 14:18 7 мин. четене

Cardano: $4.5 милиарда навлизат в пазара – наплив на нови потребители

Блокчейн екосистемата на Cardano (ADA) пренесе огромния си растеж от 2022 г. в 2023 г., като още през първия месец на годината в мрежата продължиха да се наблюдават редица развития.

януари 28, 2023 17:00 2 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене