НАЧАЛО Биткойн

Решенията на Фед няма да повлияят на бъдещето на Биткойн – Артър Хейс

септември 15, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Решенията на Фед няма да повлияят на бъдещето на Биткойн – Артър Хейс

Спорещата фигура, Артър Хейс, съосновател на BitMEX и опитен играч в криптосферата, твърди, че Биткойн (BTC) има потенциала да увеличи стойността си независимо от решенията на Федералния резерв на САЩ относно повишаването на лихвените проценти.

Хейс смята, че с времето ще става все по-очевидно, че “паркирането” на средства в облигации е неразумен ход. Той твърди, че ще има забележимо пренасочване на “капитала на ръба” към стабилни финансови активи.

Активи като Биткойн, значими технологични акции и акции за изкуствен интелект, както и продуктивни земеделски земи, са на път да изпитат непрекъснат растеж, което озадачава мнозинството от традиционните финансови анализатори.

Според Хейс те ще се объркат, когато видят, че Биткойн запазва позициите си, особено когато внимателно проучват пазари, които изглеждат манипулирани поради контрола на Фед върху придобиването на активи, като например доходността на TIPS (U.S. Treasury Inflation-Protected Securities) – която привидно показва положителна, възходяща тенденция.

Той твърди, че по-рисковите активи като BTC остават привлекателен избор за инвеститорите, като се има предвид, че правителството на САЩ продължава да харчи, което води до намаляване на доходността на държавните облигации, добавяйки:

Това ми дава увереност, тъй като, въпреки че все още клоня към сценария, при който Фед е принуден да намали лихвите почти до нула и да рестартира процеса на количествени улеснения, дори и да се случи да сгреша, аз поддържам убеждението, че криптовалутите имат потенциал за значително поскъпване.

Професионалният път на Хейс е белязан от противоречия. През предходната година бившият главен изпълнителен директор на BitMEX, заедно със своя колега Бенджамин Дело, се призна за виновен за нарушаване на Закона за банковата тайна, като съзнателно е пренебрегнал създаването на протоколи за борба с прането на пари на своята борса.

В резултат на последвалото съдебно решение Хейс бе осъден на шест месеца домашен арест и две години пробация, съчетани с глоба от $10 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.