НАЧАЛО Биткойн

Рекордни приходи за Биткойн майнинг компанията Riot Platforms за първото тримесечие

02.05.2024 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекордни приходи за Биткойн майнинг компанията Riot Platforms за първото тримесечие

Riot Platforms, компания, занимаваща се с крипто добив, оповести значима нетна печалба от $211.8 милиона за първото тримесечие на 2024 г., отбелязвайки рекорд за компанията и зашеметяващ скок от 1,000% в сравнение с предходната година.

Дружеството обаче не успя да изпълни прогнозите на анализаторите за приходите.

В публикуваните на 1 май резултати за първото тримесечие Riot отбеляза 55.4% увеличение на приходите от добив, достигайки $74.6 милиона, което се дължи главно на скока на цената на Биткойн с около 130% спрямо предходната година. Въпреки това общите приходи възлизат на $79.3 милиона, което е с 14% под прогнозите на компанията, занимаваща се с проучвания – Zacks.

От Riot обясниха забавения ръст на нетните приходи и приходите от добив с намаленото производство на Биткойн и ескалиралите разходи за добив.

През първото тримесечие Riot е добила 1,364 BTC, което отразява 36% спад спрямо първото тримесечие на 2023 г. Средните разходи за добив на 1 BTC възлизат на $23,000, което представлява 144% увеличение в сравнение със същия период на миналата година, дължащо се основно на 89% увеличение на хаш рейта в глобалната мрежа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.