НАЧАЛО Други

Регулирана австралийска крипто борса ще търгува с Ripple

ЮЛИ. 5, 2018 10:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регулирана австралийска крипто борса ще търгува с Ripple

Independent Reserve, първата регулирана борса на криптовалути в Австралия, ще добави подкрепа за токена на Ripple XRP тази седмица.


Базираната в Сидни борса за криптовалути (Independent Reserve) твърди, че дава възможност за поддръжка на Ripple (XRP), третата по големина криптовалута в света по пазарна капитализация след Биткойн и Етериум. Със стартирането на търговията на 7-ми юли, борсата предлага търговия както на дребните инвеститори чрез своята борса, така и институционални клиенти чрез извънборсова търговия.


Обменът в момента предлага двойки за търговия с фиат между USD, AUD, NZD и Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Litecoin.


В изявленията главният изпълнителен директор на Independent Reserve, Adrian Przelozny обясни причините за добавянето на Ripple към борсата, като заяви:

В момента има широка вселена от цифрови валути, но за да бъдат изброени в Independent Reserve, те трябва да отговарят на редица критерии, включително показатели за качество, стабилност и обем. Нашата клиентела искаше XRP и почувствахме, че е точното време да им го предложим.

Борсата ще стартира търговията с Ripple в събота, позволявайки на потребителите да купуват XRP с AUD, NZD и USD. Платформата за обмен също улеснява крипто двойките, позволяващи търговия между XRP и Биткойн (XBT), Етериум (ETH), Биткойн Кеш (BCH) и Litecoin (LTC).

През април 2018 г. независимият резерв стана първият регулиран обмен за криптовалути в Австралия, след като законът, приет в края на миналата година, разреши на Австралийския център за анализи на транзакции (AUSTRAC) да наблюдава вътрешния обмен на крипто.

На 3 април влезе в сила регулаторният мандат, който изисква спазване на задълженията за борба с изпирането на пари и финансирането на борбата с тероризма (AML / CTF), воденето на клиентски регистри и забелязването на подозрителни транзакции, включително всички парични транзакции за над AUD $10,000.

На същия ден независимият резерв разкри, че е получил одобрение от AUSTRAC, за да стане първата австралийска крипто борса, която да спази задължителните правила. "Ние лобираме за по-голямо регулиране, откакто започнахме да работим през 2014 г.", каза тогава главният изпълнителен директор Przelozny.

Той добави:

Ние страстно вярваме, че цифровата валутна икономика ще и трябва, да се превърне в друга част от основната икономика. За да се случи това, цифровата валута трябва да бъде регулирана точно както всеки друг клас активи.

CoinSpot, друг одобрен от AUSTRAC обмен на криптo с поддръжка на десетки криптовалути, също предлага търговия с XRP в Австралия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света