НАЧАЛО Други

Регулирана австралийска крипто борса ще търгува с Ripple

ЮЛИ. 5, 2018 10:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регулирана австралийска крипто борса ще търгува с Ripple

Independent Reserve, първата регулирана борса на криптовалути в Австралия, ще добави подкрепа за токена на Ripple XRP тази седмица.

 


Базираната в Сидни борса за криптовалути (Independent Reserve) твърди, че дава възможност за поддръжка на Ripple (XRP), третата по големина криптовалута в света по пазарна капитализация след Биткойн и Етериум. Със стартирането на търговията на 7-ми юли, борсата предлага търговия както на дребните инвеститори чрез своята борса, така и институционални клиенти чрез извънборсова търговия.


Обменът в момента предлага двойки за търговия с фиат между USD, AUD, NZD и Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Litecoin.


В изявленията главният изпълнителен директор на Independent Reserve, Adrian Przelozny обясни причините за добавянето на Ripple към борсата, като заяви:

В момента има широка вселена от цифрови валути, но за да бъдат изброени в Independent Reserve, те трябва да отговарят на редица критерии, включително показатели за качество, стабилност и обем. Нашата клиентела искаше XRP и почувствахме, че е точното време да им го предложим.

Борсата ще стартира търговията с Ripple в събота, позволявайки на потребителите да купуват XRP с AUD, NZD и USD. Платформата за обмен също улеснява крипто двойките, позволяващи търговия между XRP и Биткойн (XBT), Етериум (ETH), Биткойн Кеш (BCH) и Litecoin (LTC).

През април 2018 г. независимият резерв стана първият регулиран обмен за криптовалути в Австралия, след като законът, приет в края на миналата година, разреши на Австралийския център за анализи на транзакции (AUSTRAC) да наблюдава вътрешния обмен на крипто.

На 3 април влезе в сила регулаторният мандат, който изисква спазване на задълженията за борба с изпирането на пари и финансирането на борбата с тероризма (AML / CTF), воденето на клиентски регистри и забелязването на подозрителни транзакции, включително всички парични транзакции за над AUD $10,000.

На същия ден независимият резерв разкри, че е получил одобрение от AUSTRAC, за да стане първата австралийска крипто борса, която да спази задължителните правила. "Ние лобираме за по-голямо регулиране, откакто започнахме да работим през 2014 г.", каза тогава главният изпълнителен директор Przelozny.

Той добави:

Ние страстно вярваме, че цифровата валутна икономика ще и трябва, да се превърне в друга част от основната икономика. За да се случи това, цифровата валута трябва да бъде регулирана точно както всеки друг клас активи.

CoinSpot, друг одобрен от AUSTRAC обмен на криптo с поддръжка на десетки криптовалути, също предлага търговия с XRP в Австралия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джанет Йелън е потвърдена като Секретар на хазната на САЩ

Йелън, която преди това беше начело на Федералния резерв от 2014 до 2018 г., се определи като “не фен” на Биткойн през октомври 2018 г. Тя също го определя като “силно спекулативен актив”. Съвсем наск...
ЯНУ. 26, 2021 15:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

RippleNet бележи рекорден обем на транзакции през 2020 година

Това представлява петкратен ръст в сравнение с предходната година.Решението за ликвидност при поискване (ODL), задвижвано от XRP, отговаря за $2,4 милиарда от общия обем.RippleNet се впуска в B2B и ел...
ЯНУ. 26, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Австралия са изпрали $387 милиона за латиноамериканските наркокартели

Australian Financial Review казва, че мрежата за пране на пари обхваща няколко континента, включително Южна Америка, откъдето идват тежките наркотици, Северна Америка, където се продават и Югоизточна ...
ЯНУ. 26, 2021 17:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Световният икономически форум ще дискутира криптовалутите тази седмица

WEF обсъжда криптоТази седмица ще се проведат две криптовалутни събития между служители на Световния икономически форум - международния търговски мозъчен тръст - като част от високопрофилна среща в Да...
ЯНУ. 25, 2021 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света