НАЧАЛО Регулации

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

От Bybit заявиха:

В светлината на въвеждането от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство на нови правила относно маркетинга и комуникациите от страна на крипто бизнесите, както е посочено в Изявлението за политиката от юни 2023 г. (PS23/6), озаглавено “Правила за финансова промоция на крипто активи”, Bybit направи избор да приеме регулацията проактивно и да спре услугите си на този пазар.

Главният изпълнителен директор на Bybit, Бен Джоу, по-рано беше посочил, че промяната в правилата вероятно ще доведе до напускане на борсата от Обединеното кралство. Новите правила, които включват период на охлаждане за първите инвеститори, имат за цел да повишат прозрачността и точността при предлагането на крипто продукти.

От 1 октомври Bybit вече няма да приема нови заявления за потребителски акаунти в Обединеното кралство. От 8 октомври, когато новите правила влизат в сила, съществуващите потребители от Обединеното кралство няма да могат да “правят нови депозити, да създават нови договори или да увеличават съществуващите си позиции за всички продукти и услуги“.

Потребителите все още ще имат възможност да намалят или закрият позициите си и да изтеглят средствата си от платформата.

Bybit определи окончателен срок до 8 януари 2024 г., в който клиентите от Обединеното кралство да управляват и закриват оставащите си позиции. Всички позиции, останали отворени след тази дата, ще бъдат автоматично ликвидирани, а получените средства ще бъдат достъпни за изтегляне.

Продължителността на преустановяването и дали Bybit ще се върне на пазара в Обединеното кралство остава несигурна. Bybit спомена, че “спирането ще позволи на компанията да съсредоточи усилията и ресурсите си върху това да може в бъдеще да отговори по най-добрия начин на разпоредбите, очертани от властите на Обединеното кралство“.

Bybit призна за причиненото неудобство на своите клиенти от Обединеното кралство и изрази благодарност за продължаващата им подкрепа в превръщането на крипто търговията в по-безопасна и по-устойчива за бъдещето на индустрията.

Други криптоборси, включително OKX и Binance, също преразглеждат стратегиите си в отговор на строгите насоки на FCA. Новите правила потенциално биха могли да разглеждат наличието на уебсайт, достъпен за клиенти от Обединеното кралство, като форма на промоция.

Главният изпълнителен директор на Bybit, Джоу, отбеляза, че новите правила ще променят динамиката на промотирането. Въпреки забраната на крипто дериватните продукти в Обединеното кралство от 2021 г., някои борси все още обслужват клиенти от Обединеното кралство чрез обратно набиране на клиенти.

FCA наскоро предупреди крипто компаниите за “липса на ангажираност” с новите правила, като изрази особена загриженост за чуждестранните компании за крипто активи с клиенти от Обединеното кралство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.