НАЧАЛО Крипто Крими

Регулатори в Бахамите задържат активи на клиенти на FTX на стойност $3.5 милиарда

30.12.2022 17:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулатори в Бахамите задържат активи на клиенти на FTX на стойност $3.5 милиарда

В изявление се каза, че опасенията относно сигурността на активите, съхранявани от FTX, са накарали бахамския регулатор да се намеси.

Според прессъобщение, публикувано късно в четвъртък от Бахамската комисия по ценни книжа, към 12 ноември FTX е поела отговорността за депозити на стойност над $3.5 милиарда.

Малко след като FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност, токени на стойност около $372 милиона бяха откраднати от борсата от неизвестно лице, за което се смята, че е външен хакер. 

Предвид за предполагаема кибератака срещу борсата и възможното разграбване на контролирани от нея портфейли от бивши служители, Комисията заяви в съобщението си, че “е установила, че съществува значителен риск от предстоящо [движение] по отношение на дигиталните активи, намиращи се под опеката или контрола на [FTX], в ущърб на нейните клиенти и кредитори”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Срещите на Сам Банкман-Фрийд със съветниците на Байдън повдигат въпроси


Активите ще бъдат задържани, докато Върховният съд на Бахамските острови не нареди на Комисията да ги предаде на клиентите и кредиторите, които ги притежават, се казва в изявлението.

От Комисията заявиха, че основателите на FTX Сам Банкман-Фрийд и Гари Уанг вече нямат достъп до прехвърлените токени на стойност $3.5 милиарда. В изявлението си регулаторната агенция повтори, че не е разпоредила на FTX да даде приоритет на тегленията на клиентите, базирани на Бахамските острови.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.