НАЧАЛО Крипто Крими

Регулатори в Бахамите задържат активи на клиенти на FTX на стойност $3.5 милиарда

декември 30, 2022 17:25 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулатори в Бахамите задържат активи на клиенти на FTX на стойност $3.5 милиарда

В изявление се каза, че опасенията относно сигурността на активите, съхранявани от FTX, са накарали бахамския регулатор да се намеси.

Според прессъобщение, публикувано късно в четвъртък от Бахамската комисия по ценни книжа, към 12 ноември FTX е поела отговорността за депозити на стойност над $3.5 милиарда.

Малко след като FTX подаде молба за обявяване в несъстоятелност, токени на стойност около $372 милиона бяха откраднати от борсата от неизвестно лице, за което се смята, че е външен хакер. 

Предвид за предполагаема кибератака срещу борсата и възможното разграбване на контролирани от нея портфейли от бивши служители, Комисията заяви в съобщението си, че „е установила, че съществува значителен риск от предстоящо [движение] по отношение на дигиталните активи, намиращи се под опеката или контрола на [FTX], в ущърб на нейните клиенти и кредитори“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Срещите на Сам Банкман-Фрийд със съветниците на Байдън повдигат въпроси


Активите ще бъдат задържани, докато Върховният съд на Бахамските острови не нареди на Комисията да ги предаде на клиентите и кредиторите, които ги притежават, се казва в изявлението.

От Комисията заявиха, че основателите на FTX Сам Банкман-Фрийд и Гари Уанг вече нямат достъп до прехвърлените токени на стойност $3.5 милиарда. В изявлението си регулаторната агенция повтори, че не е разпоредила на FTX да даде приоритет на тегленията на клиентите, базирани на Бахамските острови.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене